Потужний вибух у житловому будинку в Києві: зруйновано кілька квартир. ФОТО, ВІДЕО

уточнено

У Києві на вул. Соломії Крушельницької, 1/5 у Дарницькому районі близько 10:00 неділі, 21 червня, стався потужний вибух у житловому будинку (раніше помилково повідомлялося, що вибухнуло в будинку за адресою проспект Григоренка, 41, який розташований впритул до постраждалого.).

Загинула щонайменше одна людина.

Як повідомляє кореспондент “Новинарні“, у двір постраждалого будинку близько 11:50 зайшли міський голова Києва Віталій Кличко, голова столичного ГУ Нацполіції Андрій Крищенко, інші керівники столиці.

На місце події одразу приїхали кілька пожежних машин, автомобільний рух по проспекту Григоренка на ділянці від вулиці Соломії Крушельницької в напрямку проспекту Бажана перекрито.

Причина вибуху наразі невідома. Але за попередніми припущеннями, це міг бути газ: представники аварійної служби газу також прибули на місце події й перекривають подачу газу:

Скріншот з відео Антона Дробовича

Місцеві мешканці оприлюднюють фото й відео з місця події, які свідчать про часткове зруйнування одразу кількох квартир.

Під завалами можуть бути люди, розпочато рятувальну операцію й евакуацію мешканців прилеглих квартир.

 

Фото з ФБ (Anatoly Bzhitsky)

Автомобілі екстрених служб на проспекті Григоренка навпроти постраждалого будинку. Скріншот з відео

“Швидше за все, є жертви, бо мешканці під домом кажуть, що сусіди були вдома, а одна жінка вийшла з квартири у справах, а тепер нема куди повертатися – поривається в сльозах назад додому, каже, що чоловік вдома лишився – рятувальники не пускають”, – пише з місця події голова Українського інституту національної пам’яті Антон Дробович, який мешкає в сусідньому будинку.

“Квартира, яка була над 7-м поверхом (ймовірний епіцентр вибуху) просто провалилася вниз – в один момент впала підлога, а в квартиру на 5-му поверсі провалилася більшість перекриттів і речей з усіх верхніх зруйнованих квартир”, – пише Дробович.

ОНОВЛЕНО

Як повідомляє Головне управління Державної рятувальної служби України в м. Києві, у десятиповерховому житловому будинку по вул. Соломії Крушельницької, 1/5, попередньо, стався вибух газоповітряної суміші без подальшого горіння.

“Внаслідок вибуху сталося руйнування четвертого, п’ятого, шостого, сьомого та восьмого поверхів“, – зазначається в повідомленні.

Рятувальники інформують, що станом на 11:00 знайшли одну загиблу людину.

Ще трьох людей вдалося вивільнити з-під завалів.

21 людину евакуйовано, проводяться роботи з подальшої евакуації мешканців будинку.

Від ДСНС до рятувальних робіт залучено 75 осіб та 15 одиниць техніки. На місці працює штаб з ліквідації надзвичайних ситуацій та мобільна оперативна група ДСНС.

Фото: ГУ ДСНС у м. Києві

Фото: ГУ ДСНС у м. Києві

Як видно з характеру руйнувань із внутрішнього боку будинку (з двору), швидше за все, вибух стався на 7-му поверсі шостого під’їзду.

Про потужність вибуху свідчить те, що уламки розлетілися на десятки метрів.

Зокрема, на баскетбольний майданчик у дворі приблизно метрів за 50 від епіцентру вибуховою хвилею відкинуло металопластикову віконну раму:

Дивіться також ФОТОРЕПОРТАЖ “Новинарні” з місця подій:
Вибух газу в Києві: загинула жінка, на місце події приїхав Кличко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна