Вибух у київській багатоповерхівці: поліція проводить обшуки в газовій компанії

 

Поліція проводить обшуки в газорозподільній компанії та всіх комунальних службах, які обслуговували житловий будинок у Дарницькому районі Києва, де вранці 21 червня стався вибух.

Про це повідомляє пресслужба МВС із посиланням на заяву міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

Як зазначають в МВС, відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 270 Кримінального кодексу України (“Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки”).

“Проводиться експертиза стану будівлі на предмет подальшого руйнування. Після отримання експертного висновку ми зможемо дати доступ людям до їх квартир, аби вони взяли з собою найнеобхідніші речі. Буде цілодобове оточення поліцейських та гвардійців для захисту від мародерів”, – зазначив Аваков.

Як уточнили у пресслужбі Нацполіції, після того як мешканці будинку заберуть необхідні їм речі, квартири буде опечатано.

За словами заступника голови КМДА Петра Пантелєєва, з багатоповерхівки доведеться відселити близько 100 осіб.

Як писала “Новинарня“, о 10:00 неділі, 21 червня, в десятиповерховому житловому будинку за адресою вулиця Соломії Крушельницької, 1/5, стався потужний вибух.

Щонайменше одна (за іншою інформацією – двоє) людина загинула.

За даними ДСНС, вибухнула газоповітряна суміш, проте наразі правоохоронці не виключають і  спрацювання вибухового пристрою.

Внаслідок трагедії в під’їзді #6 різною мірою зруйновано шість поверхів: 4-й, 5-й, 6-й, 7-й, 8-й та 9-й.

На місце події приїздили Аваков, міський голова Києва Віталій Кличко, голова столичного ГУ Нацполіції Андрій Крищенко та інші посадовці.

Як розповідають мешканці постраждалого будинку, тиждень-два тому їм познімали газові лічильники для повірки та заміни, поставивши на їх місце заглушки.

Дехто з мешканців запевняє, що в останні дні було чути запах газу.

Читайте також:
Вибух газу в Києві: загинула жінка, на місце події приїхав Кличко. ФОТОРЕПОРТАЖ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна