Вибух будинку в Києві: рятувальники виявили ще двох загиблих

 

Рятувальники виявили тіла ще двох загиблих під завалами в будинку, де вранці 21 червня стався вибух. Таким чином, загальна кількість жертв сягнула трьох.

Про це повідомляє пресслужба ДСНС.

“Станом на 20:00 [неділі, 21 червня] на місці надзвичайної ситуації знайдено 3 загиблі особи”, – йдеться у повідомленні.

Як повідомив журналістам пресофіцер Держслужби з надзвичайних ситуацій Олександр Хорунжий, друга жертва – жінка, яку розкопали з-під завалів на шостому поверсі.

Третій загиблий – чоловік.

Рятувально-пошукові роботи тривають.

Фото: МВС

Як писала “Новинарня“, близько 10:00 у неділю, 21 червня, на вулиці Соломії Крушельницької, 1/5 у Дарницькому районі столиці (неподалік від станції метро “Позняки”) стався потужний вибух у десятиповерховому житловому будинку.

Пошкоджено конструкції 4-8 поверхів.

Одразу було відомо про одну загиблу – жінку 1943 року народження. За попередньою інформацією, це власниця квартири на сьомому поверсі, де стався вибух.

Ще трьох осіб рятувальники оперативно звільнили з-під завалів, загалом 23 людини евакуйовано.

За попередніми даними ДСНС, вибухнула газоповітряна суміш, але остаточний висновок щодо причини вибуху дасть експертиза.

Вибух пошкодив конструкції 4-8 поверхів. Як заявив міський голова Віталій Кличко, швидше за все, будинок доведеться демонтувати.

Існує загроза подальшого обвалу, тому підрозділи ДСНС встановлюють по всьому будинку троси та розпірки, щоб стабілізувати конструкції. Після того, як конструкцію буде стабілізовано, мешканцям постраждалого під’їзду дозволять зайти у свої квартири, щоб узяти необхідні речі.

Загалом по стояку, який обвалився внаслідок інциденту, зареєстровано близько 120 людей.

Міська влада надала евакуйованим людям можливість розміститися в приміщенні інтернату на Харківському шосе, їм обіцяють безплатне харчування.

За фактом вибуху поліція відкрила кримінальне провадження, подію кваліфіковано за ч. 2 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль взяв ситуацію під особистий контроль.

Читайте також:
Вибух газу в Києві: загинула жінка, на місце події приїхав Кличко.
ФОТОРЕПОРТАЖ
НОВИНАРНІ

Вибух у київській багатоповерхівці: поліція проводить обшуки в газовій компанії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна