Від вибуху в київській квартирі загинула літня власниця, інших постраждалих шукають під завалами, – ДСНС

 

Із київської багатоповерхівки, де вранці 21 червня стався вибух, евакуювали 23 людини.

Про це повідомив на брифінгу пресофіцер Державної служби з надзвичайних ситуацій Олександр Хорунжий, пише “Укрінформ“.

Він підтвердив інформацію про одну загиблу, жінку 1943 року народження. За попередньою інформацією, це власниця квартири, у якій стався вибух.

“Офіційну інформацію ми даємо – одна загибла людина. Якщо буде підтверджена інша офіційна інформація – ми одразу її оприлюднимо”, – зазначив пресофіцер.

Нагадаємо, раніше міський голова Києва Віталій Кличко повідомив про ймовірно двох загиблих.

Речник ДСНС уточнив, що наразі невідомо, скільки людей під завалами. Рятувальники розбирають руїни й обіцяють інформувати громадськість, щойно під завалами буде знайдено людей.

“Що саме стало причиною вибуху – наразі досліджують експерти. Думаю, що найближчим часом вони дадуть свої висновки, і вже на основі цих висновків будемо говорити про конкретні причини події”, – зазначив Хорунжий.

Він підтвердив, що існує загроза подальшого обвалу, тому підрозділи ДСНС встановлюють розпорки по всьому будинку, щоб стабілізувати конструкції. На 8-му поверсі також встановлюються троси – для стабілізації конструкцій, в тому числі й пошкоджених, щоб запобігти подальшим обвалам.

Пресофіцер ДСНС України також повідомив, що не може дати інформацію щодо того, як довго місцевих мешканців іще не пускатимуть у їхні квартири взяти необхідні речі.

За словами Хорунжого, це залежатиме від того, наскільки стабільним залишатиметься стан будівлі, в якій пошкоджено конструкції 4-8 поверхів.

Як писала “Новинарня“, близько 10:00 у неділю, 21 червня, в Дарницькому районі столиці (мікрорайон Осокорки, неподалік від станції метро “Позняки”) стався потужний вибух у десятиповерховому житловому будинку.

За попередніми даними ДСНС, вибухнула газоповітряна суміш, без подальшого горіння.

За фактом вибуху поліція відкрила кримінальне провадження, подію кваліфіковано за ч. 2 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль взяв ситуацію під особистий контроль.

Читайте також:
Вибух газу в Києві: загинула жінка, на місце події приїхав Кличко. ФОТОРЕПОРТАЖ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна