Окупанти обстріляли позиції 24 омбр із САУ “Гвоздика”: зруйновано бліндаж. ФОТО

 

Російські збройні формування відкрили вогонь із забороненого Мінськими домовленостями озброєння: самохідних артилерійських установок 2С1 “Гвоздика” (3 одиниці) та випустили по позиціях 24 омбр імені короля Данила 30 снарядів 122-го калібру.

Обстріл стався в неділю, 24 травня, інформують речники бригади.

Зазначається, що відхід САУ ворог прикривав мінометним вогнем, використовуючи боєприпаси 120-го та 82-го калібру, а також СПГ та АГС.

Снаряди прилетіли в бліндаж, його повністю засипало землею.

Фото: пресслужба 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила

Поранення отримав військовослужбовець – Ярослав Петрович, який перебував там у момент обстрілу.

Фото: пресслужба 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила

Побратими відкопали його з-під завалів. На бійця чекає ретельне обстеження у шпиталі, а за необхідності – лікування та реабілітація.

“Вогонь по захисниках України вівся з північно-східного району міста Горлівка (Байрак), в безпосередній близькості від жилих помешкань місцевого населення, що мало на меті спровокувати Збройні сили України на відкриття вогню у відповідь, з подальшою фото- і відео фіксацією обстрілів проросійськими пропагандистами”, – підкреслили пресофіцери королівської бригади.

Фото: пресслужба 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила

За інформацією штабу операції Об’єднаних сил, минулої доби по українських захисниках неподалік Новолуганського від окупованого селища Байрак збройні формування Російської Федерації двічі вели вогонь, випустивши у бік оборонних укріплень Об’єднаних сил 30 снарядів зі ствольної артилерії 122 калібру, а також 26 мінометних боєприпасів 120-го та 82-го калібрів.

Читайте також:
“Ювелірна точність”: 54 омбр відповіла на обстріли бойовиків. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна