Кулеба та Єрмак проведуть у Берліні переговори по Донбасу, – ЗМІ

 

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба 2 червня з офіційним візитом відвідає німецьку столицю для переговорів по Донбасу.

Про це у вівторок, 19 травня, інформує “Європейська правда” з посиланням на власні джерела.

Основна тематика візиту – врегулювання ситуації на Донбасі, зміна складу української делегації у Тристоронній контактній групі та пожвавлення її роботи.

Зокрема заплановані зустрічі із главою МЗС Німеччини Гайко Маасом та радником канцлерки Яном Гекером.

Із Кулебою до Берліна вирушить також керівник офісу президента України Андрій Єрмак.

Нагадаємо, 13 травня заступник голови адміністрації президента Росії Дмитро Козак, який є куратором переговорів по Донбасу в Кремлі, прибув до Берліна для обговорення ситуації на сході України, нібито за запрошенням німецької сторони.

Як писала “Новинарня“, 30 квітня у форматі відеоконференції відбулися переговори міністрів закордонних справ України, Німеччини, Франції та РФ – Дмитра Кулеби, Гайко Мааса, Жана-Іва Ле Дріана і Сергія Лаврова.

Лідери країн “нормандської четвірки” – президенти України, Франції, РФ Володимир Зеленський, Еммануель Макрон, Володимир Путін і канцлер Німеччини Ангела Меркель – востаннє зустрілися на саміті в Парижі 9 грудня 2019 року та досягли низки домовленостей щодо мирного врегулювання конфлікту на Донбасі. Із них частково виконаний тільки пункт про обмін полоненими.

Читайте також:
Берлінський саміт лідерів у нормандському форматі має відбутися, але після конкретних досягнень, – Кулеба

В’ятрович: СБУ відкрила кримінальну справу щодо держзради Кучми та Єрмака

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна