Берлінський саміт лідерів у нормандському форматі має відбутися, але після конкретних досягнень, – Кулеба

 

Саміт лідерів країн “нормандської четвірки” (Україна, Німеччина, Франція, РФ), запланований на весну в Берліні, залишається на порядку денному, однак до нього потрібно прийти з конкретними напрацюваннями і з виконаними завданнями паризького саміту.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на онлайн-брифінгу за підсумками розмови міністрів закордонних справ країн “нормандської четвірки” в четвер, 30 квітня.

“Ніхто не сумнівається в тому, що берлінський саміт має бути проведено, але при цьому ніхто не сумнівається і в тому, що ми маємо підійти до нього з конкретними напрацюваннями, з виконаними завданнями, поставленими під час паризького саміту, і з розумінням того, якими будуть результати берлінського саміту”, – сказав Кулеба, якого цитує “Інтерфакс-Україна“.

Глава МЗС України наголосив, що “саміт заради саміту, безумовно, ніхто проводити не хоче”.

“Безумовно, саміт з порядку денного ніхто не знімав, але шлях до нього потрібно ще пройти”, – пояснив міністр.

За словами Кулеби, “як тільки будуть результати, буде підстава говорити про саміт”, але визначати нині конкретний час його проведення “було б іще зарано”.

Як повідомляла “Новинарня“, 30 квітня у форматі відеоконференції відбулися переговори міністрів закордонних справ України, Німеччини, Франції та РФ – Дмитра Кулеби, Гайко Мааса, Жана-Іва Ле Дріана і Сергія Лаврова.

Лідери країн “нормандської четвірки” – президенти України, Франції, РФ Володимир Зеленський, Еммануель Макрон, Володимир Путін і канцлер Німеччини Ангела Меркель – востаннє зустрілися на саміті в Парижі 9 грудня 2019 року та досягли низки домовленостей щодо мирного врегулювання конфлікту на Донбасі. Із них частково виконаний тільки пункт про обмін полоненими.
Планувалося, що нова зустріч глав Н4 відбудеться у квітні.

Читайте також:
Росія підписала Мінські угоди, тому є стороною конфлікту на Донбасі, – Маас

“Нормандський саміт” може не відбутися навесні, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна