Суд відмовився продовжити запобіжний захід Звіробій

 

Печерський районний суд міста Києва відмовив прокурорам у продовженні запобіжного заходу для волонтерки Марусі Звіробій.

Про це в четвер, 7 травня, повідомив її адвокат Андрій Писаренко у фейсбуці.

“Сьогодні слідча суддя Печерського суду повернула прокуророві у справі “потерпілого Зеленського” клопотання про продовження процесуальних обов’язків Марусі Звіробій. Тепер у Марусі немає жодного запобіжного заходу у цій “надзвичайно складній справі”, – зазначив він.

Джерело: Facebook/Андрій Писаренко

Як йдеться у тексті ухвали, клопотання старшого групи прокурорів у кримінальному провадженні Олександра Декайла суд прокурору повернув, а сама ухвала оскарженню не підлягає.

Нагадаємо, раніше інша фігурантка справи нардепка від “Європейської солідарності” Софія Федина повідомила, що Печерський районний суд Києва ухвалив рішення про продовження ще на два місяці терміну слідства у справі.

Читайте також:
Нардепці Федині загрожує ув’язнення, якщо експертиза підтвердить її погрозу Зеленському, – Баканов

Як інформувала “Новинарня“, 12 лютого Державне бюро розслідувань вручило підозру народній депутатці від партії “Європейська солідарність” Софії Федині за фактом погроз президенту України Володимиру Зеленському. 

6 лютого волонтерці Марусі Звіробій у Державному бюро розслідувань вручили підозру за фактом погроз убивством президенту України Володимиру Зеленському.

10 лютого Печерський райсуд Києва обрав Марусі Звіробій запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання з браслетом.

У жовтні 2019 року народна депутатка від “ЄС” Софія Федина та військова волонтерка Олена Біленька (Маруся Звіробій) записали відео, в якому висловили обурення спілкуванням президента Володимира Зеленського із добровольцями в Золотому на Луганщині. Федина заявила, що президент поводиться так, ніби вважає себе безсмертним. Вона зазначила, що так розмовляти із захисниками “навіть не всі сєпари дозволяли”. Звіробій натякнула, що в зоні ООС можна підірватися.

28 жовтня заступник голови Комітету ВР із питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олександр Качура (фракція “Слуга народу”) подав до ГПУ і ДБР заяву про вчинення злочину депутаткою від “ЄС” Софією Фединою.
29 жовтня фракція “Слуга народу” всім складом вийшла до трибуни парламенту, аби закликати Верховну Раду разом з правоохоронцями і всім суспільством розібратися у ситуації, пов’язаній з висловлюваннями депутата з фракції “Європейська солідарність” на адресу президента України Володимира Зеленського.

Народна депутатка від партії “ЄС”, командирка Медичного батальйону “Госпітальєри” Яна Зінкевич заступилася за колегу по фракції Федину.

Читайте також:
Як отримати більшу допомогу до 5 травня: соцзахист ветеранів vs держбюджет України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна