Мер Анатолій Бондаренко: Черкаси будуть чинити опір

 

Міський голова Черкас Анатолій Бондаренко звернувся до президента України Володимира Зеленського, застерігши його від тиску на місто.

Своє звернення Бондаренко виклав у фейсбуці.

“Пане президенте, я думав, коли ви переможете – в країні буде закон один для всіх… Прийде весна – і будемо саджати. Тільки не міських голів, а корупціонерів.

Я думав, що ви будете саджати за кнопкодавство, я думав, що ви будете садити своїх соратників за «Велюр»

І ви знаєте, ми готові відповідати, але тільки після ваших однопартійців. А зараз, як у тому фільмі про Крим: Черкаси будуть чинити опір. Пам’ятайте, Черкаси – вільне козацьке місто, і якщо потрібно об’єднати Україну, ми об’єднаємо Україну. І пам’ятайте – ніхто в житті не здолав Черкаси!” – наголосив міський голова.

Нагадаємо, що “Черкаси будуть чинити опір” – це слоган художнього фільму про тральщик “Черкаси”, який до останнього тримав оборону в заблокованому російськими військовими озері Донузлав на початку окупації Криму.

Також мер повідомив, що його викликають на допит до поліції 4 травня, що пов’язано з рішенням місцевої влади щодо пом’якшення карантину в місті.

Фото повістки Бондаренко оприлюднив у фейсбуці.

“Свіжа прилетіла… Влада нова, методи старі”, — зазначив міський голова.

Фото - Мера Черкас викликають на допит через послаблення карантину | Новини на Громадському радіо
У пункті 3 вказаної в повістці статті 138 КПУ вказано, що поважною причиною неприбуття особи на виклик, з-поміж інших, є обставини непереборної сили — епідемії, військові події, стихійні лиха.

Як писала “Новинарня“, столичний ресторан “Велюр”, що належить до мережі “Наша карта” народного депутата від “Слуги народу” Миколи Тищенка, продовжує приймати гостей, незважаючи на карантинні обмеження по всій країні. Журналісти-розслідувачі зафіксували регулярне відвідування закладу народними депутатами, зокрема з партії “Слуга народу”, співробітниками “95-го кварталу”, колишніми “регіоналами” й бізнесменами.

Виконавчий комітет Черкаської міської ради своїм рішенням від 30 квітня значно послабив карантинні обмеження вже з 1 травня, дозволивши роботу багатьох закладів, а також міських парків та скверів і розташованих на їх території атракціонів. Мер Анатолій Бондаренко пояснив це намаганням забезпечити рівні умови для різних видів бізнесу.

Поліція у відповідь розпочала кримінальне провадження за цим фактом.

Після цього спалахнув скандал, коли мер Черкас Бондаренко виклав у фейсбуці скріншот смс-повідомлень з погрозами за “карантинний непослух” нібито від заступника голови офісу президента Сергія Трофімова. В ОП на це відповіли, що Бондаренка одурили пранкери.

Сам Трофімов заявив, що його нібито переписка з черкаським міським головою – “це повний фейк”, “інформаційний вкид” і, можливо, “частина політичних технологій, які набирають обертів перед місцевими виборами”.

“Я не спілкуюся з людьми в такій манері взагалі. На поширених у медіа фото – не мій телефон, мій месенджер виглядає не так. Там навіть моє фото явно взяте з інтернету. Але мене турбує, що подібні фейкові новини так швидко та легко розходяться у ЗМІ. Без будь-якого аналізу, перевірки фактів і з’ясування їхньої правдивості”, – наголосив Трофімов.

Рішення про дочасне послаблення карантинних обмежень Трофімов назвав “самовільними діями місцевої влади, спрямованими на підвищення рейтингу”.

Нагадаємо, паралельно з Черкасами частково послабила карантин також влада Дніпра.

Читайте також:
В Україні розпочався парад велюрових суверенітетів, спровокований “слугами”, – Геращенко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна