Погрози з Банкової чи “банальний пранк”: в ОП заявляють, що заступник голови не писав мерові Черкас

 

В офісі президента заявили, що перший заступник керівника ОП Сергій Трофімов не надсилав міському голові Черкас Анатолієві Бондаренку смс-повідомлень щодо ситуації навколо “дострокового” виходу міста з карантину.

Про це йдеться в повідомленні офісу президента у фейсбуці в суботу, 2 травня.

“Вочевидь, міський голова став жертвою банального пранку”, – зауважують в ОП.

Напередодні мер Черкас Анатолій Бондаренко оприлюднив скріншот смс-повідомлення з погрозами нібито від Трофімова.

“Наступного разу будуть не привіти, а дії. Я Вас останній раз попереджаю і раджу заспокоїти свої таланти”, – пише абонент, підписаний як “Сергей Трофимов”.

У відповідь на запитання Бондаренка, чи це погрози, “Трофимов” зауважує:

“Це не погрози, а останнє попередження. Ми ніколи не погрожуємо, ми діємо. Завтра можете опинитися під клітчатою ковдрою якщо свої таланти не заспокоїте. Достатньо зрозуміло?”.

“Моя відповідь: Ви забули, в якій країні живете”, – підписав цей скріншот у фейсбуці Бондаренко.

 

“Перший заступник керівника Офісу Президента України не спілкувався з міським головою Черкас за допомогою смс-повідомлень. Вочевидь, міський голова став жертвою банального пранку і зробив із цього поспішні політичні висновки“, – відреагували на Банковій.

Водночас в ОП зауважили, що “цей факт ніяк не вплине на перебіг подій“.

“Саме дії міського голови та міськвиконкому, а не їхні висловлювання, мають одержати належну юридичну оцінку, яка повинна враховувати те, що, згідно з Конституцією, Україна є унітарною державою, а органи влади та місцеве самоврядування повинні діяти виключно у відповідності до визначених законом повноважень”, – наголосили в офісі президента.

В ОП нагадали, що за дорученням президента уряд працює над програмою виходу з карантину, яка почне діяти з 11 травня у разі, якщо в Україні не буде зафіксовано спалаху пандемії коронавірусу.

“Заходи з пом’якшення карантину наразі затверджено, вони діятимуть на всій території України”, – підкреслили на Банковій.

Нагадаємо, виконавчий комітет Черкаської міської ради своїм рішенням від 30 квітня значно послабив карантинні обмеження вже з 1 травня, дозволивши роботу перукарень, салонів краси, об’єктів спортивної інфраструктури, літніх майданчиків закладів ресторанного господарювання, магазинів з продажу непродовольчих товарів, електротоварів, меблів, книжкової продукції, ринків та ярмарків з продажу сільськогосподарської продукції й квітів, а також міських парків та скверів і розташованих на їхній території атракціонів.

Поліція у відповідь розпочала кримінальне провадження за цим фактом.

Читайте також:
“Піонери непокори”: Черкаська міськрада послабила карантин для бізнесу,
поліція й Аваков жорстко реагують

Як інформувала “Новинарня“, карантинні обмеження в умовах пандемії COVID-19 в Україні були запроваджені з 12 березня постановою Кабміну.

Згідно з рішенням РНБО, Україна закрила на два тижні кордон для іноземних громадян із 17 березня, а також пункти пропуску для авіа-, залізничного і автобусного сполучення із закордоном.
Із 17-18 березня в Україні припинено рух метро, міжміське й міжобласне пасажирське сполучення, введено обмеження на роботу закладів обслуговування й торгівлі, на пересування в населених пунктах та встановлено відповідальність за їх порушення. Раніше оголошено карантин для освітніх закладів. Із 23 березня Київ зупинив всі пасажирські транспортні перевезення, крім критичної сфери.

Із 6 квітня уряд посилив карантинні заходи, а надалі скоригував. 22 квітня Кабмін продовжив карантин до 11 травня.

У 20-х числах квітня деякі країни Європи почали поступово виходити з карантину (ДаніяАвстріяЧехія тощо).

Минулого тижня уряд презентував дорожню карту виходу України з карантину в п’ять етапів. При цьому 29 квітня прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що з 11 травня Кабмін планує запровадити адаптивний карантин для різних регіонів.

Читайте також:
Поставили бізнес у рівні умови без порушень, – мер Черкас про демарш із послабленням карантину

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна