Дніпро також достроково послабив карантинні обмеження

 

У Дніпрі слідом за Черкасами послабили карантинні обмеження. В місті дозволили роботу майстерень ремонту устаткування, СТО, хімчисток і продовольчих ринків.

Про таке рішення міської комісії з техногенно-екологічної безпеки повідомив міський голова Дніпра Борис Філатов 1 травня.

Умовою роботи цих закладів зі сфери обслуговування є наявність масок, рукавичок і використання антисептиків.

За рішенням комісії, також відтепер кафе й ресторани зможуть працювати не лише з адресним доставленням, а й із послугою “на винос”.

Крім того, з 4 травня в Дніпрі жителям дозволять гуляти в частині зелених зон – це ділянки набережної Дніпра, бульвар Слави та ін. Їх виділили на інтерактивній мапі міста, щоб городяни знали, які території вже не підпадають під дію карантину.

Із 12 травня в місті планують також дозволити роботу невеликим непродовольчим магазинам, ательє, майстерням ремонту взуття, нотаріальним бюро тощо.

Мер Дніпра Борис Філатов анонсував ці зміни ще 30 квітня. Він застеріг, що і в умовах поетапного послаблення карантину за дотриманням правил безпеки будуть стежити поліційні патрулі.

“Ті, хто буде збиратися в великі компанії, розпивати спиртні напої та смажити шашлики, отримають суворі санкції… Не збирайтеся в компанії, будьте в масках і поводьтеся пристойно”, — застеріг міський голова.

Станом на ранок 1 травня на Дніпропетровщині на коронавірусну хворобу захворіло 364 людей, із них 23 одужали, троє – померли.

Нагадаємо, перед Великоднем у Дніпрі перекопали вхід до храму УПЦ МП, де під час карантину причащали з однієї ложки.

Читайте також:
В Україні розпочався парад велюрових суверенітетів, спровокований “слугами”, – Геращенко

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна