У Дніпрі перекопали вхід до храму УПЦ МП, де під час карантину причащали з однієї ложки

 

У Дніпрі перекопали вхід до церкви так званого УПЦ МП, де попри карантинні обмеження у Вербну неділю (12 квітня) сотні вірян причащалися з однієї ложки.

Про це у вівторок, 14 квітня, повідомив заступник міського голови Дніпра Михайло Лисенко у фейсбуці.

На його думку, священнослужителі порушили карантинні обмеження через коронавірус. За підрахунками Лисенка, у церковному заході взяли участь близько 300 людей.

“Один із служителів культу (не плутати зі священнослужителями), напевно згідно зі статутом чи штатним розкладом МП, вирішив провести масовий захід, порушуючи постанову міської ради. У цьому заході, що відбувся у неділю, служитель культу при великому зібранні людей з використанням однієї ложки та одного чана на всіх, наповнював уста і ротові порожнини благочестивих і покірних мирян”, – зазначив заступник.

Фото: Facebook/Михайло Лисенко

За словами Лисенка, він вирішив розкопати землю біля в’їзду та входів до церкви тільки з “намірів благих і спонукань праведних”. Траншею також обгородили.

Як інформувала “Новинарня“, напередодні міський голова Дніпра Борис Філатов пригрозив відключити воду і світло у будівлях церков, якщо священнослужителі не будуть дотримуватися карантину через коронавірус.

Читайте також:
Інфікований COVID-19 Новинський напередодні зустрічався з Онуфрієм

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна