“Слуга народу” Холодов перед закриттям авіасполучення вилетів на Кіпр і не повернувся в Україну, – “Схеми”

 

Нардеп від “Слуги народу” Андрій Холодов вилетів на Кіпр перед припиненням регулярного пасажирського авіасполучення і до сьогодні не повернувся в Україну.

Про це йдеться в розслідуванні програми “Схеми: корупція в деталях”, опублікованому в середу, 29 квітня.

До Ларнаки Холодов відбув 15 березня, після звернення президента Володимира Зеленського до українців із закликом повернутися в країну найближчим часом через закриття кордонів.

Відтоді компанія Sky Up мінімум один раз евакуювала українців з Кіпру – 20 березня.

Із посиланням на власні джерела, журналісти зазначили, що станом на 29 квітня Андрій Холодов не в Україні.

На Кіпрі у сім’ї Холодових є власний маєток біля узбережжя в місті Лімасол, в якому недавно була зареєстрована кіпрська фірма-власник сотень київських МАФів.

Від середини березня парламент п’ять разів збирався на позачергові засідання, аби прийняти термінові рішення, пов’язані зокрема із заходами щодо протидії поширенню коронавірусу.

Скріншот: “Радіо Свобода”

Крім нещодавніх пленарних засідань, Холодов пропустив також і засідання свого комітету 30 березня, але брав участь в наступних засіданнях комітету в режимі онлайн.

Нагадаємо, згідно з рішенням РНБО, Україна закрила спершу на два тижні кордон для іноземних громадян із 17 березня, а також пункти пропуску для авіа-, залізничного і автобусного сполучення із закордоном.
Із 17-18 березня в Україні припинено рух метро, міжміське й міжобласне пасажирське сполучення, введено обмеження на роботу закладів обслуговування й торгівлі, на пересування в населених пунктах та встановлено відповідальність за їх порушення. Раніше оголошено карантин для освітніх закладів. Із 23 березня Київ зупинив всі пасажирські транспортні перевезення, крім критичної сфери.

Із 6 квітня уряд посилив карантинні заходи, а надалі скоригував.

22 квітня Кабмін продовжив карантин до 11 травня.

Як інформувала “Новинарня“, наприкінці 2019 року НАБУ відкрило кримінальне провадження щодо народного депутата від “Слуги народу”Андрія Холодова після публікації матеріалу “Слуга родинного бізнесу” у програмі журналістських розслідувань “Схеми: корупція в деталях”.

Журналісти встановили, що нардеп Холодов – автор скандальної законодавчої поправки, яка збурила великих виробників сигарет – пов’язаний з тютюновим бізнесом, а отже, лобіюючи у Верховній Раді правку, що збільшує заробітки для роздрібних торговців тютюном, відстоював свої інтереси.

Читайте також:
На карантині зачинений ресторан “слуги народу” Тищенка відвідують VIP-гості

У кандидата від “Слуги народу” Холодова виявили віллу у Відні й кумівство з Медведчуком

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна