У кандидата від “Слуги народу” Холодова виявили віллу у Відні й кумівство з Медведчуком

 

Сім’я Андрія Холодова, який балотується до Верховної Ради за списком партії “Слуга народу” під номером 22, володіє маєтком в елітному районі столиці Австрії.

Про це йдеться у розслідуванні програми “Схеми: корупція в деталях”.

Журналісти наводять офіційні документи з австрійського реєстру нерухомості. Будинок на 360 квадратних метрів і 20 соток землі придбані в 2013 році за 6 млн євро (за теперішнім курсом — близько 175 млн грн, — “Н”). Нерухомість оформлена на дружину Холодова — Катерину Шаховську. Дітей подружжя хрестила Оксана Марченко — дружина Віктора Медведчука.

Будинок розташований у найдорожчому спальному районі Відня і, крім того, за 5 хвилин від будинку українського олігарха Дмитра Фірташа.

Як випливає з розслідування, у Відні Холодови володіють салоном весільних і вечірніх суконь.

Сам Андрій Холодов — людина непублічна. Джерела журналістів серед учасників ринку називають його “тіньовим бізнесменом”, що заробляє на роздрібній торгівлі цигарками у столичних кіосках. Зокрема, активісти руху “Чесно” простежили і формальний зв’язок Андрія Холодова з підприємствами, види діяльності яких пов’язані з утриманням МАФів.

Офіційно Андрій Холодов є бенефіціаром заводу “Ефкон-вікна”. Цей завод виробляє алюмінієвий профіль й інші будівельні конструкції з цього металу.

Катерина Шаховська є дизайнером одягу і кумою дружини співзасновника партії “Опозиційна платформа — За життя”, кума російського президента Володимира Путіна Віктора Медведчука Оксани Марченко.

Водночас, за даними журналістів, у списку “Слуги народу” Холодов вказаний як підприємець і благодійник.

Читайте також:
Дружина Зеленського придбала пентхаус у Криму за півціни, – Reuters

У Авакова знайшли 26-кімнатну віллу в Італії. Він каже про турбізнес дружини

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна