Парламент розблокував закон проти “законодавчого спаму”

 

У п’ятницю, 24 квітня, Верховна Рада на позачерговому засіданні відхилила постанов щодо скасування прийняття закону про спрощення розгляду законопроєктів у другому читанні.

Жоден із чотирьох поданих проєктів постанов не набрав більшості голосів нардепів, передає “Укрінформ”.

Відтак спікер Ради Дмитро Разумков може підписати закон “Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо протидії зловживанням прав народних депутатів у ході законодавчої процедури” та передати його на підпис президенту України Володимирові Зеленському.

Нагадаємо, 16 квітня народні депутати ухвалили зміни до регламенту, що передбачають особливу процедуру ухвалення законопроєктів, до яких подано понад 500 правок. Документ має на меті припинити так званий “законодавчий спам”.
Завдяки цьому закону буде розблоковано ухвалення т.зв. “антиколомойського закону”, до якого ставленики олігарха подали рекордні 16 тисяч поправок. У свою чергу прийняття “антиколомойського” законопроєкт (про неможливість повернення націоналізованого банку колишньому власнику) є умовою МВФ для кредитування України під час кризи.

Читайте також:
У Раді створили ТСК, щоб перевірити заяви Уманського про “податкові схеми”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна