У Раді створили ТСК, щоб перевірити заяви Уманського про “податкові схеми”

 

Верховна Рада в п’ятницю, 24 квітня, на позачерговому засіданні ухвалила постанову №3358 “Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування оприлюднених у ЗМІ фактів можливих корупційних дій посадових осіб органів державної влади, які призвели до значних втрат дохідної частини Державного бюджету України”.

Як передає “Украінформ”, за відповідне рішення проголосували 324 народних обранці.

ТСК створили на пів року задля розслідування заяв колишнього міністра фінансів Ігоря Уманського про втрати бюджету від податкових схем, якій ймовірно діяли з вересня 2019 року і донині.

Звіт про проведену діяльність заслухають на пленарному засіданні парламенту через пів року з дня прийняття згаданої постанови.

Головою цієї ТСК обрали народного депутата з фракції “Батьківщина” Івана Крулька, його заступником став Євген Петруняк із “Слуги народу”.

Членами комісії обрали також “слуг народу” Анну Пуртову, Юлію Діденко, Сергія Бабака, Вікторію Кінзбурську, Олександра Ковальчука, Олексія Устенка, представника “ОПЗЖ” Олександра Колтуновича, Ніну Южаніну з фракції “Європейська солідарність”, Володимира Цабаля з “Голосу”), Тараса Батенка з групи “За майбутнє” та Бориса Приходька з групи “Довіра”.

Перше установче засідання ТСК відбудеться у п’ятницю, 24 квітня, о 15:00.

Під час роботи на посаді глави Мінфіну Ігор Уманський двічі ініціював відставки голови Податкової служби Сергія Верланова і голови Митної служби Максима Нефьодова, проте Кабмін це питання не розглядав.

Читайте також:
Ексурядовець Василь Цушко подав декларацію на посаду замміністра фінансів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна