Представник МВФ уточнив вимоги до України для наступного кредиту

 

Постійний представник МВФ в Україні Йоста Люнгман назвав умовами надання кредитної допомоги Києву остаточне ухвалення “антиколомойського” закону та коригування держбюджету в умовах пандемії коронавірусу.

“Ми вітаємо підтримку парламентом України в першому читанні законодавства, спрямованого на посилення основ реструктуризації банків, і очікуємо на його остаточне ухвалення”, – ідеться в заяві Люнгмана.

За його словами, організація також розраховує на прийняття змін до держбюджету на 2020 рік. У них влада повинна передбачити заходи у відповідь на надзвичайні виклики, які виникли через епідемію COVID-19.

Крім того, МВФ закликає владу продовжувати роботу зі Світовим банком для забезпечення ефективного, прозорого і конкурентноздатного ринку землі.

Як відомо, остання місія Міжнародного валютного фонду працювала в Києві 14-22 листопада 2019 року. Ключовий кредитор України, МВФ продовжує дискусії з українською владою щодо нової трирічної програми розширеного фінансування на суму 5,5 млрд доларів.
Як інформувала “Новинарня“, Верховна Рада 30-31 березня в першому читанні ухвалила “антиколомойський” законопроєкт (про неможливість повернення “Приватбанку” колишньому власнику-олігарху) та в цілому – закон про ринок землі сільгосппризначення. Для змін держбюджету у ВР голосів не вистачило.

Раніше Міжнародний валютний фонд позитивно оцінив готовність нового уряду України продовжувати втілення реформ і макроекономічної політики задля стійкого зростання.

Читайте також:
МВФ готовий продовжити співпрацю з новим урядом України

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна