МВФ готовий продовжити співпрацю з новим урядом України

 

Міжнародний валютний фонд позитивно оцінює готовність нового уряду України продовжувати втілення реформ і макроекономічної політики задля стійкого зростання.

Як передає “Укрінформ”, у МВФ також висловили готовність підтримувати зусилля України, зокрема через нову програму EFF.

“Дійсно, минулого тижня в Україні був призначений новий уряд, який просигналізував, що хоче продовжувати тісну співпрацю з МВФ, включно щодо (нової, – “Н”) програми підтримки Фонду”, – сказав у Вашингтоні директор пресофісу МВФ Джеррі Райс.

Водночас він зауважив, що українська влада дала чітко зрозуміти, зокрема в останніх заявах, що має намір надалі запроваджувати макроекономічну політику, “щоби досягти стійкого зростання”. Райс наголосив, що з українського боку йшлося, насамперед, про збереження економічної стабільності й просування реформ.

“Ми готові повною мірою підтримувати зусилля України щодо реформ, а також політику, спрямовану на досягнення цих цілей”, – сказав офіційний представник МВФ на запитання по новій програмі.

Як інформувала “Новинарня“, 15 лютого президент Володимир Зеленський у Мюнхені на полях безпекової конференції зустрівся з директором-розпорядником Міжнародного валютного фонду Крісталіною Георгієвою і обговорив перебіг судової реформи в Україні, побудову системи верховенства права й так званий законопроєкт про банки.

Читайте також:
Яценюк назвав помилку уряду Гончарука напередодні потрясінь на світових ринках

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна