Яценюк назвав помилку уряду Гончарука напередодні потрясінь на світових ринках

 

Арсеній Яценюк, прем’єр-міністр у 2014-2016 роках, назвав помилкою Кабміну Олексія Гончарука те, що він не уклав угоду щодо фінансування України Міжнародним валютним фондом.

Про це Яценюк написав у твіттері у вівторок, 10 березня, коментуючи відставку уряду Гончарука та очікування кризи на світових ринках.

“Помилка уряду Гончарука – вони не підписали програму з МВФ. Ніхто не очікував, що будуть такі потрясіння на світових ринках. Але прем’єр має відчувати, що може бути криза, мати «загашник»”, – зазанчив експрем’єр.

“Сьогодні ми позбавлені save line, яка дала б можливість країні легше дихнути в час фінансової кризи”, – додав Яценюк, який після відходу з органів влади залишається лідером партії “Народний фронт”.

Як інформувала “Новинарня“, 4 березня Верховна Рада відправила у відставку прем’єр-міністра Олексія Гончарука та весь Кабмін. Натомість уряд очолив Денис Шмигаль.

Як відомо, остання місія Міжнародного валютного фонду працювала в Києві 14-22 листопада 2019 року. Ключовий кредитор України, МВФ продовжує дискусії з українською владою щодо нової трирічної програми розширеного фінансування.

Читайте також:
Зеленський у Мюнхені переговорив із главою МВФ

Фінансування з Росії може замінити Україні допомогу МВФ, – Коломойський

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна