Місія МВФ завершила роботу в Україні: віддала належне прогресу

 

Місія Міжнародного валютного фонду 22 листопада завершила свою роботу в Україні.

‘Команда фахівців МВФ провела конструктивні та плідні обговорення з представниками влади України. Місія МВФ віддала належне істотному прогресу, що його було досягнуто в останні кілька місяців на шляху поступу реформ та дотримання виваженої економічної політики”, – заявив голова місії Рон ван Роден.

За його словами, місія досягла помітного подальшого просування у дискусіях щодо заходів й реформ, які можуть лягти в основу нової програми, підтриманої МВФ.

“Серед таких кроків – заходи у грошово-кредитному, податково-бюджетному та фінансовому секторах, так само як і реформи, спрямовані на поліпшення бізнес-середовища, посилення верховенства права і нарощування економічного зростання. Дискусії триватимуть наступними тижнями”, – наголосив ван Роден.

“Ми провели конструктивні перемовини. Місія оцінила істотний прогрес, досягнутий за останні кілька місяців”, – зазначив також прем’єр-міністр України Олексій Гончарук.

Він додав, що місія МВФ акцентувала увагу на продовженні виваженої економічної політики.

У повідомленні Урядового порталу вказано, що міністр фінансів Оксана Маркарова та голова місії Рон ван Роден відзначили досягнутий поступ у дискусіях щодо політики та реформ, які можуть бути основою нової програми МВФ, що включає підтримку грошово-кредитного, фіскального та фінансового секторів, а також реформ для поліпшення бізнес-середовища, зміцнення верховенства закону та економічного зростання.

“Ми продовжуємо роботу над новою програмою у тісній співпраці”, – наголосив прем’єр-міністр.

Як відомо, місія Міжнародного валютного фонду працювала в Києві 14-22 листопада. Ключовий кредитор України, МВФ продовжує дискусії з українською владою щодо нової трирічної програми розширеного фінансування.

Читайте також:
“Амбітний план”: у 2023 році Україна відмовиться від співпраці з МВФ, — Маркарова

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна