“Амбітний план”: у 2023 році Україна відмовиться від співпраці з МВФ, — Маркарова

 

Україна має закінчити співпрацю з Міжнародним валютним фондом у 2023 році, а програма, щодо якої наразі тривають переговори, має стати останньою.

Про це повідомила міністерка фінансів України Оксана Маркарова, передає “Громадське”.

Мій амбітний план — змогти закінчити її (програму з МВФ, – “Н”), щоб у 2023 році у нас не стояло питання, коли ми отримаємо новий транш, а могли би себе забезпечувати”, — сказала вона.

Міністерка зазначила, що наразі уряд продовжує переговори з місією МВФ, яка перебуває з візитом у Києві щодо нової кредитної програми про співпрацю.

“Програма, над якою ми працюємо — хороша і вона має нам дозволити провести масу реформ, приватизацію, концесію та інші речі. Але і має дозволити нам вийти з неї по завершенні — як свого часу це змогла зробити Польща”, — пояснила Маркарова.

Як писала “Новинарня“, Рада затвердила програму уряду на 5 років.

Читайте також:
На зустрічі з представниками МВФ Гончарук попросив про нову програму фінансування

Фінансування з Росії може замінити Україні допомогу МВФ, – Коломойський

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна