Прокуратура передала до суду справу рейдерів, які захопили садибу Міллера в Києві

 

Прокуратура міста Києва затвердила та скерувала до суду обвинувальний акт відносно групи рейдерів, які незаконно заволоділи історичною будівлею по вулиці Гоголівській в центрі Києва, відомою як садиба Міллера.

Про це в понеділок, 6 квітня, повідомляє пресслужба відомства.

“Встановлено, що у 2017 році троє осіб, які є членами однієї сім’ї, за допомогою підроблених документів незаконно відчужили цю будівлю з комунальної власності та внесли до статутного фонду належної їм фірми як об’єкт незавершеного будівництва”, – йдеться в повідомленні.

У прокуратурі звертають увагу, що внаслідок фіктивної оборудки територіальну громаду міста Києва було незаконно позбавлено об’єкту нерухомості вартістю 9,3 млн гривень, а також земельної ділянки, на якій він розташований.

Дії обвинувачених кваліфіковано за ст. 206-2 КК України (протиправне заволодіння майном підприємства, установи, організації), санкція якої передбачає до 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Наразі обвинувальний акт відносно зловмисників скеровано до суду для розгляду по суті.

На історичну будівлю накладено арешт.

Садибу збудували в ХІХ столітті.

Кілька років тому будівлю визнали непридатною для проживання, після чого місцевою владою проведено відселення мешканців за бюджетні кошти, а сам об’єкт передано в управління комунального підприємства “Спецжитлофонд”.

Незаконне оформлення права власності на нерухомий об’єкт надало право шахраям на оформлення земельної ділянки, на якій він розташований. При цьому вартість землі значно перевищує вартість самої будівлі.

Читайте також:
Особняк тестя Насірова — забудовника Глімбовського — на Печерську в Києві вилучать із реєстру пам’яток архітектури

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна