Особняк тестя Насірова — забудовника Глімбовського — на Печерську в Києві вилучать із реєстру пам’яток архітектури

 

Суд скасував наказ Міністерства культури і туризму України про внесення особняка на вулиці Лабораторній, 9-Б, у Києві в реєстр нерухомих пам’яток.

Про це повідомляє “Судовий репортер” із посиланням на рішення Окружного адмінсуду Києва від 9 січня.

У травні 2017 року ТОВ “Скайпроджект” Олександра Глімбовського купило нежитловий будинок плошею 276 кв. м.

У серпні 2018 року фірма нібито вирішила будівлю продати, але дізналася від нотаріуса, що об’єкт у 2010 році було внесено до реєстру як пам’ятку архітектури і містобудування за категорією місцевого значення, через що власник позбавлений права вільно розпоряджатися своїм майном.

“Скайпроджект” доводив, що будинок не відповідає критерію автентичності, а це є одним із необхідних критеріїв під час вирішення питання внесення до реєстру.

Суд із цим погодився, адже доводи Міністерством культури не спростовані, жодних доказів протилежного суду не надано.

Ймовірно, акту технічного стану будівлі не було складено. Суду взагалі не надано жодної облікової документації, а без неї внесення об’єкта культурної спадщини до реєстру не допускається.

Зазначимо, Олександр Глімбовський — це відомий забудовник і тесть екс-глави Державної фіскальної служби Романа Насірова.

За інформацією ЗМІ, фірма Глімбовського володіє на цій місцевості кількома земельними ділянками та приміщеннями, а також взяла в суборенду ділянки в ТОВ “Ковчег”, що 2015 року фігурувало в справі про фіктивне підприємництво, яку розслідувала ДФС.

Читайте також:
Суд дозволив Насірову виїжджати за межі Києва, — САП

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна