Суд дозволив Насірову виїжджати за межі Києва, — САП

 

Шевченківський районний суд Києва вирішив не продовжувати заборону екс-голові Державної фіскальної служби України Роману Насірову виїжджати за межі міста Києва та Київської області.

Про це повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

Суд частково задовольнив клопотання прокурора про продовження терміну дії зобов’язань Насірова та керівника департаменту ДФС Володимира Новікова, яких обвинувачують у зловживанні службовим становищем.

“Прокурором САП заявлено клопотання про продовження терміну дії обов’язків, покладених на підсудних, які за результатами розгляду були задоволені частково, за винятком обов’язку не виїжджати за межі міста Києва та Київської області, судом вирішено не продовжувати”, — повідомляє САП на своїй сторінці у Facebook.

За інформацією прокуратури, станом на 10 січня прокурори оголосили 419 з 774 сторінок обвинувального акту.

Наступне судове засідання призначене на 16:00 23 січня.

У вересні Шевченківський райсуд звільнив Насірова від зобов’язання носити електронний браслет.

Як повідомляла “Новинарня“, окружний адміністративний суд Києва у вівторок, 11 грудня, поновив на посаді голови Державної фіскальної служби України Романа Насірова.

У рішенні йдеться, що відсторонення Насірова від виконання посадових обов’язків у березні 2017 року і його звільнення 31 січня 2018 року, були незаконними.

2 березня 2017 року детективи Національного антикорупційного бюро вручили Насірову, який удавав непритомного в лікарні “Феофанія”, повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу (“зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки”).

Слідство вважає, що Насіров впродовж ‎2015-2016 років, діючи в інтересах народного депутата Олександра Онищенка, особисто прийняв низку безпідставних і незаконних рішень про розстрочення податкового боргу та зобов’язань трьом ТОВ. Ці рішення були прийняті ним з порушенням визначеної законом процедури, а саме – за відсутності належного обґрунтування та законних підстав, що спричинило державі збитків у розмірі близько 2 млрд. грн.

8 березня 2017 року Солом’янський райсуд Києва обрав відстороненому голові ДФС Роману Насірову запобіжний захід у вигляді арешту на 60 діб та носіння електронного  браслета з альтернативою внесення застави в 100 млн. гривень. Ввечері 16 березня Насіров вийшов із СІЗО після того, як його рідні внесли заставу.
Надалі цей запобіжний захід продовжували.

28 липня розслідування справи було завершено, і Насірову повідомили про зміну раніше повідомленої підозри: крім інкримінованого зловживання владою та службовим становищем (ст. 364 ККУ), він також підозрюється у службовому підробленні (ст.366 ККУ).

Лондон підтвердив наявність у Насірова британського громадянства, хоча Насіров це заперечує.

10 листопада 2017 року прокурори САП спрямували до суду обвинувальний акт проти Насірова і його підлеглого – керівника Департаменту погашення боргу ДФС Володимира Новікова.

Читайте також:
Насіров стверджує, що він “легітимний” керівник ДФС

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна