У “Феофанії” зачитали підозру голові ДФС Насірову

 

Голову Державної фіскальної служби України Романа Насірова в четвер увечері, 2 березня, затримали в урядовій лікарні “Феофанія” в Києві у так званій “справі Онищенка”.
Відповідну інформацію “Українській правді” підтвердили у прес-службі Національного антикорупційного бюро.

Як повідомляє “Радіо Свобода“, цього вечора детективи НАБУ проводять обшуки за кількома адресами, в тому числі в центральному офісі Державної фіскальної служби, в рамках розслідування кримінального провадження, пов’язаного з неправомірними, на думку слідства, рішеннями Насірова про розстрочення податкових боргів підприємствам із орбіти народного депутата-втікача Олександра Онищенка.

У відомчу лікарню “Феофанія”, де перебував Насіров, до нього приїхали детективи НАБУ та прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

За даними журналістів, у НАБУ та САП підготували підозру Роману Насірову за статтею про зловживання владою або службовим становищем.

Згідно з інформацією Бюро, із головою ДФС наразі проводять слідчі дії.

“У нас інформація, що він затриманий. Чи повідомили вручили йому підозру – поки не можемо відповісти”, – додали в НАБУ

Роман Насіров неодноразово викликався на допит у цій справі, що сам підтверджував нещодавно в одному з інтерв’ю.

За даними програми “Схеми”, детективи НАБУ підозрюють голову ДФС у зловживанні владою під час особистого підписання рішень про розстрочення податкових боргів підприємствам з орбіти нардепа-бізнесмена Олександра Онищенка, які фігурують в основному провадженні у так званій “газовій справі Онищенка”.

ОНОВЛЕНО. Адвокати Романа Насірова заявляють, що слова прес-служби НАБУ про затримання їхнього клієнта не відповідають дійсності.
Про це вони сказали в коментарі “Радіо Свобода”, чий журналіст веде трансляцію з місця події.

Станом на 00:00 голову ДФС не затримали, прокурори зачитують текст підозри біля палати.

Прокурор САП Роман Симків повідомив журналістам на брифінгу, що правоохоронців тривалий час не пропускали до лікарні “Феофанія”, мотивуючи тим, що вони прийшли у неробочий час. Згодом у будівлю впустили детектива НАБУ.

За словами одного з адвокатів Дениса Фетисова, Насірову інкримінується стаття 364 Кримінального кодексу України – зловживання владою або службовим становищем.
На думку слідства, своїми діями голова ДФС завдав збитків державі в розмірі 2 млрд. грн.

Після оголошення підозри Романа Насірова вивезли на ношах палати і переклали в реанімобіль, його мають перевезти до кардіологічного корпусу.
За словами одного з лікарів, у нього діагностували інфаркт міокарда, передає УНІАН.

Як інформувала “Новинарня“, НАБУ розслідує справу також і щодо Онищенка. З нього знято депутатську недоторканність, сам він при цьому переховується за кордоном.

Читайте також:
НАБУ затримало ще трьох, замішаних у “газовій справі” Онищенка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна