НАБУ затримало ще трьох, замішаних у “газовій справі” Онищенка

 

Детективи Національного антикорупційного бюро затримали двох колишніх заступників голови правління та одного з начальників управління ПАТ “Укргазвидобування”.

Затримання відбулося 24 січня під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, повідомляє прес-служба НАБУ.

Затриманих підозрюють у вчинені злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255 (“створення злочинної організації”), ч. 4 ст. 28 (“вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією”), ч. 5 ст. 191 КК України (“привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем”).

За версію слідства, ці особи сприяли організації народним депутатом Олександром Онищенком корупційної схеми з розкрадання коштів під час видобутку та продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність з ПАТ “Укргазвидобування”, в результаті чого державі завдано збитків на суму близько 3 млрд грн.

Зараз готують клопотання до суду про обрання підозрюваним запобіжного заходу.

Як відомо, 100% публічного акціонерного товариства “Укргазвидобування” належать державі.

Як писала “Новинарня“, НАБУ і Спеціалізована антикорупційна прокуратура навесні 2016 року викрили організаторів схеми з розкрадання коштів при видобутку і продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність з ПАТ “Укргазвидобування”, через яку державі було завдано збитків на суму близько 3 млрд. грн. За версією слідства, з січня 2013-го по січень 2016 року компанії, підконтрольні Онищенку, перепродавали придбаний у держкомпаній газ своїм же фірмам за заниженими цінами, а потім реалізовували його кінцевим споживачам за ринковою ціною. Цим державі завдали збитки на суму близько 3 млрд грн. В організації схеми підозрюють народного депутата Олександра Онищенка, загалом у справі проходять ще 20 осіб.

5 липня ц.р. Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання й арешт Онищенка. Але самого депутата в залі засідань ВР не було. Пізніше Онищенко заявив, що перебуває в Австрії, на тренуваннях напередодні Олімпіади. Згодом він повідомляв про своє перебування в Британії.

Читайте також:
Лещенко звинуватив Луценка в договорняку з Онищенком

НАБУ вилучило $600 тис. із сейфу довіреної особи Онищенка

Онищенко заявив, що володіє записами, які компрометують президента Петра Порошенка та його оточення. У грудні НАБУ почало розслідування щодо “плівок Онищенка”.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна