Лещенко звинуватив Луценка в договорняку з Онищенком

Сергій Лещенко і Юрій Луценко під час перебування останнього на посаді голови фракції БПП у парламенті

Сергій Лещенко і Юрій Луценко під час перебування останнього на посаді голови фракції БПП у парламенті

Народний депутат України від БПП, член партії “Демальянс” Сергій Лещенко вважає, що втеча фігуранта газової афери, нардепа Олександра Онищенка до Лондона стала наслідком домовленостей з українською владою, зокрема з генеральним прокурором Юрієм Луценком. Про це Лещенко написав на своїй сторінці у “Фейсбуці”.

“Українська політика – це нахабна брехня і цинічні договорняки на очах у всієї країни. Просто оцініть “красу гри”.
1) Генпрокурор Луценко 20 днів не підписує підозру Онищенкові,
2) відповідно, Онищенка не оголошують у міжнародний розшук,
3) Онищенко встигає приїхати в Лондон і легалізуватися там,
4) після цього оголошення Онищенка в розшук не матиме жодних наслідків – його не видадуть”, – написав Лещенко.

За словами депутата-журналіста, “саме за такою схемою втекли з України і влаштувалися в Британії колишній голова “Укрспецекспорту” Сергій Бондарчук та екс-керівник “Укртранснафти” Олександр Лазорко”.

“При чому, згадайте, глава МВС Аваков не подавав документи на соратника Коломойського Лазорка в міжнародний розшук доти, доки той не попросив притулку у Британії”, – нагадав Сергій Лещенко.

“Країну водять, як стадо баранів, за ніс, згодовуючи на обід крихти з пограбованого корупційного столу”, – констатував нардеп.

Нагадаємо, раніше у п’ятницю, 29 липня, стало відомо, що депутат від групи “Воля народу” Олександр Онищенко перебуває в Лондоні, де завершує оформлення виду на проживання. Він заявив, що не повернеться в Україну, просить політичного притулку в Британії і звідти доводитиме свою невинуватість у судових процесах.
Онищенко звинувачує неназваних людей із влади, які нібито забрали в нього бізнес.

Як відомо, 5 липня ц.р. Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання й арешт Онищенка. Але самого депутата в залі засідань ВР не було. Пізніше Онищенко заявив, що перебуває в Австрії, на тренуваннях напередодні Олімпіади.

Генпрокурор Юрій Луценко тривалий час не підписував підозру Онищенкові, заявляючи, що НАБУ неякісно її склало.

28 липня Луценко підписав повідомлення про підозру Онищенку. Очікується, що його оголосять у розшук.

Того ж дня нардеп попросив у парламенті про відпустку.

Читайте також:
Онищенко в Москві намагається через Кобзона налагодити зв’язки з Путіним, – ЗМІ

Онищенка й ще 20 осіб підозрюють у махінаціях із газом держкомпанії “Укргазвидобування”, який отримували за угодою про спільну діяльність.




За версією слідства, з січня 2013 року до січня 2016-го компанії, підконтрольні Онищенку, перепродували куплений у держкомпаній газ своїм же фірмам за заниженими цінами, а після цього реалізовували його кінцевим споживачам за ринковою ціною. Цим державі завдали шкоди на суму 1 млрд 613 млн гривень.
Згідно з поданням, угоди на спільний видобуток газу разом із державною “Укргазвидобування” були оформлені компаніями ТОВ “Надра Геоцентр”, ТОВ Фірма “Хас” та ТОВ “Карпатнадраінвест”, у яких Онищенко має частку.

Читайте також:
НАБУ оприлюднило схему злочинів депутата Онищенка і компанії. ІНФОГРАФІКА

Раніше цього тижня нардеп Лещенко звинуватив генпрокурора Луценка в таємній зустрічі з олігархом Коломойським. Луценко в різкій формі спростував це звинувачення.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна