Онищенко каже, що отримав вид на проживання в Лондоні

 

Народний депутат України Олександр Онищенко від групи “Воля народу” заявляє, що він перебуває в столиці Великої Британії – Лондоні. Про це він написав на своїй сторінці у “Фейсбуці”.

У коментарі телеканалу “112 Україна” Онищенко в п’ятницю, 29 липня, уточнив, що завершив оформлення документів на отримання виду на проживання у Великій Британії, а перед цим перебував “у Європі”, а не в Росії, як повідомляло Національне антикорупційне бюро.

“Я вже подав відповідні документи на отримання політичного притулку [в Британії]”, – сказав Онищенко.

“Я офіційно перебуваю в Лондоні. На абсолютно законних підставах і в рамках абсолютно законного вільного переміщення. Саме тут за участі авторитетної міжнародної юридичної компанії готовий проходити всі належні юридичні процедури в рамках доказу власної невинуватості в чому б то не було”, – написав Онищенко в соцмережі.

Він зазначив, що в Британії “дуже чутливо ставляться до очевидного політичного підґрунтя і підтексту справ подібної категорії”.

“У мене достатньо доказів наявності в цій історії істотних політичних факторів негативного характеру”, – додав нардеп у дописі.

У телеефірі Онищенко висловив думку, що “зараз НАБУ перетворилося на УБОЗ 90-х років (управління боротьби зі злочинністю)”.

Водночас, якщо вірити опублікованій у ЗМІ інформації, у 1990-х роках нинішній нардеп Олександр Онищенко був членом злочинної групи відомого київського авторитета “Киселя”. Деякі ЗМІ вказують, що в ті буремні часи майстер спорту з боксу Кадиров (прізвище Онищенка при народженні) був відомий під кличкою “Татарин”, а за свою діяльність отримав три роки умовно.

На запитання ведучого каналу “112”, що сталося з його бізнесом, Онищенко сказав: “Його забрали”.
На уточнювальне запитання, хто саме, нардеп зазначив, що наразі не може говорити про це.

Підозрюваний депутат поскаржився, що він не зможе взяти участь в Олімпіаді у складі збірної України з кінного спорту як спортсмен та як її багаторічний спонсор профільної федерації, адже українські урядовці і члени НОК змішали спорт і політику і не дали йому акредитацію на Ігри в Ріо.

На питання, яка доля його коней, Онищенко сказав: “Я їх продав”.

Як відомо, 5 липня ц.р. Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання й арешт Онищенка. Але самого депутата в залі засідань ВР не було. Пізніше Онищенко заявив, що перебуває в Австрії, на тренуваннях напередодні Олімпіади.

28 липня генпрокурор Юрій Луценко підписав повідомлення про підозру Онищенку. Очікується, що його оголосять у розшук.

Того ж дня нардеп попросив у парламенті про відпустку.

Читайте також:
Онищенко в Москві намагається через Кобзона налагодити зв’язки з Путіним, – ЗМІ

Онищенка й ще 20 осіб підозрюють у махінаціях із газом держкомпанії “Укргазвидобування”, який отримували за угодою про спільну діяльність.

За версією слідства, з січня 2013 року до січня 2016-го компанії, підконтрольні Онищенку, перепродували куплений у держкомпаній газ своїм же фірмам за заниженими цінами, а після цього реалізовували його кінцевим споживачам за ринковою ціною. Цим державі завдали шкоди на суму 1 млрд 613 млн гривень.
Згідно з поданням, угоди на спільний видобуток газу разом із державною “Укргазвидобування” були оформлені компаніями ТОВ “Надра Геоцентр”, ТОВ Фірма “Хас” та ТОВ “Карпатнадраінвест”, у яких Онищенко має частку.

Читайте також:
НАБУ оприлюднило схему злочинів депутата Онищенка і компанії. ІНФОГРАФІКА

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна