Колишній голова партії Ющенка попросив притулку в Британії

 

Колишній директор державної компанії “Укрспецекспорт” Сергій Бондарчук очікує на надання політичного притулку від уряду Великої Британії.
Про це він повідомив журналістам програми “Схеми” – спільного проекту Радіо Свобода і телеканалу “UA:Перший”.

“Я подав документи на отримання політичного притулку рік тому. Процедура отримання непроста та довготривала за часом, тому я досі очікую”, – розповів Сергій Бондарчук.

“У кінці 2014-го мене від СБУ відправили у відрядження на навчання в академії Міністерства оборони Великої Британії. Я там навчався до кінця квітня 2015-го”, – сказав він.

“Звістка про підозру і розшук застала мене, коли я був у Британії. Моє місце перебування було відоме і СБУ, і ГПУ. Я хотів повернутися в Україну та боротися за своє чесне ім’я і справедливість, але всі мої друзі й родина наполягали, що це неправильно, і що захищати себе на свободі легше, ніж у тюрмі. З часом стало зрозуміло, що вони були праві”, – повідомив Бондарчук.

Українські правоохоронні органи обвинувачують Сергія Бондарчука в розкраданні державного майна в сумі 7,5 мільйона доларів. З червня 2016 року він перебуває у розшуку Інтерполу. Бондарчук заявляє, що обвинувачення проти нього сфальсифіковані.

Сергій Бондарчук – офіцер СБУ, бізнесмен, політик, колишній народний депутат України IV скликання (2002-2005).
У 2002 році він був серед тих депутатів, хто одним із перших перейшов із фракції “Наша Україна” на бік прокучмівської більшості.
За часів президентства Віктора Ющенка Бондарчук повернувся до його кола і в 2005-2010 роках був генеральним директором Державної компанії з імпорту й експорту продукції і послуг військового та спеціального призначення “Укрспецекспорт”. У 2010 році отримав від Ющенка звання Герой України – за поставки озброєнь до Грузії.
У 2010-2013 роках Бондарчук був головою політради партії “Наша Україна”, однак знову розсварився із Ющенком та залишив керівництво й лави цієї політичної сили.
У 2013 році перед Євромайданом Бондарчук був координатором робочої групи Національного круглого столу “Порозуміння заради європейського майбутнього” та ініціатором кампанії “Єврореферендум”.

Читайте також:
ГПУ повідомила про підозру “офшорному” екс-голові Держлісу та хоче його розшуку

Корупціонер Ставицький підтвердив, що він Розенберг, і пробує купити суддів у Києві

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна