ДФС арештувала майно “Укргазвидобування” на суму 1,8 млрд. грн.

 

Державна фіскальна служба заарештувала майно найбільшої газодобувної компанії “Укргазвидобування” на суму 1,8 млрд. грн. в рахунок несплаченої ренти компаніями-партнерами за договорами про спільну діяльність. Про це повідомляє голова компанії Олег Прохоренко на своїй сторінці в “Фейсбуці”.

“1 мільярд 802 мільйонів гривень – саме стільки майна “Укргазвидобування” заарештувала Фіскальна служба в рахунок невиплаченої ренти операторів спільної діяльності. Тепер, сподіваюся, всім зрозуміло, чому в лютому ми подали в суд на розрив договорів про спільну діяльність”, – написав Прохоренко.

На думку голови держкомпанії, це стягнення є також доказом для судів, які розглядають позови “Укргазвидобування” про розірвання договорів про спільну діяльність.

“Питання, яке я вже ставив – скільки ще треба доказів нашим “чесним судам”, щоб нарешті дозволити “Укргазвидобуванню” розірвати договори про спільну діяльність?” – зазначив Прохоренко.

Як відомо, в липні 2015 року народний депутат України Тетяна Чорновіл заявила, що компанія “ХАС”, яка належить народному депутату Олександрові Онищенку, ухиляється від сплати податків при продажу природного газу, який був нею отриманий в межах договорів про спільну діяльність з найбільшою газовидобувною компанією країни “Укргазвидобування”.
На початку лютого глава “Укргазвидобування” Олег Прохоренко повідомив, що хоче через суд розірвати майже всі договори про спільну діяльність, за якими частина родовищ компанії була віддана приватним інвесторам. За його словами, 2015 року приватні інвестори не виконали свої зобов’язання за обсягами інвестицій в дані родовища, що призвело до падіння видобутку газу на 360 мільйонів кубометрів – до 1,159 мільярда кубометрів.
За словами директора з правових питань “Укргазвидобування” Олени Кобець, держкомпанія фіксувала невиконання операторами (партнерами за вищезазначеними договорами) планів видобутку, а також факти неповної сплати податків державі.

15 червня Спеціалізована антикорупційна прокуратура ініціювала притягнення до відповідальності нардепа Онищенка, підконтрольні якому структури реалізовували ряд незаконних схем з реалізації природного газу, видобутого в спільній діяльності з держкомпанією “Укргазвидобування”.

1 липня Державна фіскальна служба України наклала арешт на майно “Укргазвидобування” на суму майже 600 мільйонів гривень у зв’язку з наявністю податкового боргу в межах договорів про спільну діяльність.
5 липня Верховна Рада дала згоду на зняття депутатської недоторканності, затримання й арешт Онищенка.

“Укргазвидобування” – найбільша газовидобувна компанія України, на яку припадає близько 75% всього видобутого в Україні газу. 100% акцій компанії належать НАК “Нафтогаз України”.

Читайте також:
НАБУ арештувало майна й активів Онищенка на 4 мільярди гривень

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна