Насіров стверджує, що він “легітимний” керівник ДФС

 

Поновлений судом на посаді голови Державної фіскальної служби, Роман Насіров заявив, що приступив до здійснення повноважень і на законних підставах обіймає посаду очільника відомства.

Про це він у вівторок, 28 грудня, написав у Facebook.

“Виконуючи рішення суду, я вчора приступив до здійснення повноважень Голови Державної Фіскальної Служби України, про що в установленому законом порядку був виданий наказ”, — заявив він.

За його словами, він з 27 грудня 2018 року обіймає посаду голови ДФС.

“Будь-які посилання окремих осіб про те, що для поновлення мене на посаді необхідне розпорядження Кабінету Міністрів України є неправомірними. Таке розпорядження необхідне лише при призначенні або звільненні Голови ДФС України”, — стверджує Насіров.

Насіров переконаний, що надав уряду і  ДФС усі необхідні документи.

Він зазначив, що суд, який його поновив, не зобов’язував Кабмін окремо приймати розпорядження про його поновлення.

27 грудня Насіров приходив до ДФС, однак у відомстві заявляють, що керівником залишається Олександр Власов, призначений на посаду Кабміном 5 вересня 2018 року.

Як повідомляла “Новинарня“, окружний адміністративний суд Києва у вівторок, 11 грудня, поновив на посаді голови Державної фіскальної служби України Романа Насірова.

У рішенні йдеться, що відсторонення Насірова від виконання посадових обов’язків у березні 2017 року і його звільнення 31 січня 2018 року, були незаконними.

2 березня 2017 року детективи Національного антикорупційного бюро вручили Насірову, який удавав непритомного в лікарні “Феофанія”, повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу (“зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки”).

Слідство вважає, що Насіров впродовж ‎2015-2016 років, діючи в інтересах народного депутата Олександра Онищенка, особисто прийняв низку безпідставних і незаконних рішень про розстрочення податкового боргу та зобов’язань трьом ТОВ. Ці рішення були прийняті ним з порушенням визначеної законом процедури, а саме – за відсутності належного обґрунтування та законних підстав, що спричинило державі збитків у розмірі близько 2 млрд. грн.

8 березня 2017 року Солом’янський райсуд Києва обрав відстороненому голові ДФС Роману Насірову запобіжний захід у вигляді арешту на 60 діб та носіння електронного  браслета з альтернативою внесення застави в 100 млн. гривень. Ввечері 16 березня Насіров вийшов із СІЗО після того, як його рідні внесли заставу.
Надалі цей запобіжний захід продовжували.

28 липня розслідування справи було завершено, і Насірову повідомили про зміну раніше повідомленої підозри: крім інкримінованого зловживання владою та службовим становищем (ст. 364 ККУ), він також підозрюється у службовому підробленні (ст.366 ККУ).

Лондон підтвердив наявність у Насірова британського громадянства, хоча Насіров це заперечує.

10 листопада 2017 року прокурори САП спрямували до суду обвинувальний акт проти Насірова і його підлеглого – керівника Департаменту погашення боргу ДФС Володимира Новікова.

Читайте також:
Суд відхилив позов Насірова до лікаря, який розкрив інформацію про стан його здоров`я

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна