Суд відхилив позов Насірова до лікаря, який розкрив інформацію про стан його здоров`я

 

Суд відмовив відновленому на посаді голови Державної фіскальної служби Роману Насірову у задоволенні позову до лікаря Максима Соколова.

Про це повідомила в. о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун на своїй сторінці у Facebook.

“Суддя повністю відмовила у задоволенні позову Насірова до лікаря Соколова”, — написала Супрун.

Раніше в.о. міністра охорони здоров’я поінформувала, що у середу, 19 грудня,  Шевченківський районний суд Києва розглядатиме цивільний позов поновленого на посаді голови ДФС Насірова проти лікаря Інституту кардіології ім. академіка М.Д. Стражеска Максима Соколова.

За словами Супрун, Соколов у суді, який розглядав справу проти Насірова, озвучив інформацію щодо стану його здоров’я.

Насіров подав позов до суду, бо ці дані розголосили без його дозволу, з вимогою відшкодування у розмірі 1 мільйон гривень.

Також адвокати Насірова подали в поліцію заяву про відкриття кримінальної справи з тієї ж причини.

Як інформувала “Новинарня“, 2 березня 2017 року детективи Національного антикорупційного бюро вручили Насірову, який удавав непритомного в лікарні “Феофанія”, повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу (“зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки”).

Слідство вважає, що Насіров впродовж ‎2015-2016 років, діючи в інтересах народного депутата Олександра Онищенка, особисто прийняв низку безпідставних і незаконних рішень про розстрочення податкового боргу та зобов’язань трьом ТОВ. Ці рішення були прийняті ним з порушенням визначеної законом процедури, а саме – за відсутності належного обґрунтування та законних підстав, що спричинило державі збитків у розмірі близько 2 млрд. грн.

8 березня 2017 року Солом’янський райсуд Києва обрав відстороненому голові ДФС Роману Насірову запобіжний захід у вигляді арешту на 60 діб та носіння електронного  браслета з альтернативою внесення застави в 100 млн. гривень. Ввечері 16 березня Насіров вийшов із СІЗО після того, як його рідні внесли заставу.
Надалі цей запобіжний захід продовжували.

28 липня розслідування справи було завершено, і Насірову повідомили про зміну раніше повідомленої підозри: крім інкримінованого зловживання владою та службовим становищем (ст. 364 ККУ), він також підозрюється у службовому підробленні (ст.366 ККУ).

Лондон підтвердив наявність у Насірова британського громадянства, хоча Насіров це заперечує.

10 листопада 2017 року прокурори САП спрямували до суду обвинувальний акт проти Насірова і його підлеглого – керівника Департаменту погашення боргу ДФС Володимира Новікова.

11 грудня 2018 року Окружний адміністративний суд Києва поновив на посаді голови Державної фіскальної служби України Романа Насірова.

Читайте також:
“Передвиборчий бюлетень Тимошенко” містить російські фейки про вакцинацію, — Супрун

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна