З 28 березня виїхати за кордон можна лише через автомобільні пункти пропуску, – МЗС

 

У разі нагальної потреби виїхати за кордон після 27 березня можна буде через пункти пропуску для автомобільного сполучення.

Про це повідомляє Міністерство закордонних справ.

“У разі наявності невідкладної потреби у виїзді за кордон це можна зробити через наявні пункти пропуску через державний кордон для автомобільного сполучення. Для отримання інформації щодо режиму роботи таких пунктів пропуску необхідно заздалегідь звернутися до Державної прикордонної служби України”, – йдеться у повідомленні.

Перевірити, в яких саме пунктах пропуску є можливість перетнути український кордон на автомобілі, можна на інтерактивній мапі.

Водночас МЗС наполегливо рекомендує громадянам України утриматися від будь-яких поїздок за кордон у зв’язку з пандемією коронавірусу.

У МЗС нагадали, що рішенням уряду відправлення всіх пасажирських рейсів з України з туристичною метою заборонене з 24 березня, а низка країн (Італія, Франція, Німеччина, Ізраїль, США та ін.) на національному рівні запровадила комплекс суворих обмежувальних заходів для локалізацї вірусу, які триватимуть до повної стабілізації санітарно-епідеміологічної ситуації.

Як писала “Новинарня“, раніше президент Володимир Зеленський заявив, що з опівночі 28 березня Україна закриває державний кордон і припиняє всі пасажирські перевезення.

Це призвело до величезних черг з українців, які прагнули повернутися додому до “закриття кордону” на пунктах пропуску на кордоні з Польщею.

В МЗС роз’яснюють, що для автомобільного руху кордон не закрито.

Читайте також:
Аваков ще напередодні уточнив заяву Зеленського про закриття кордонів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна