Аваков ще напередодні уточнив заяву Зеленського про закриття кордонів

 

Із 28 березня Україна повністю закриє авіасполучення і перетин кордону залізницею, але громадяни України зможуть перетнути кордон на своєму авто чи пішки.

Про це пізно ввечері 25 березня заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков. Його коментар оприлюднила пресслужба МВС.

Імовірно, саме це мав на увазі президент Володимир Зеленський, коли у відеозверненні 26 березня заявив, що “до кінця п’ятниці 27 березня буде закрито державний кордон та припинено усі пасажирські перевезення”.

Як і Зеленський, Аваков закликав українців, які ще перебувають за кордоном, повернутися на батьківщину протягом двох днів чи залишатися за кордоном на час обмежень пересування.

“Літаки до нас прибуватимуть до п’ятниці. В ніч із п’ятниці на суботу будь-яке авіасполучення буде зупинено, як і сполучення поїздами. Є два дні”, – сказав глава МВС.

Водночас він додав, що українці зможуть перетнути кордон пішки або автомобілем.

Як відомо, з огляду на пандемію коронавірусу із 16 березня в Україні закрили кордон на в’їзд іноземцям будь-яким транспортом. Із 17 березня українська влада зупинила міжнародне пасажирське сполучення – авіарейси, залізничний та автобусний рух. Відтоді громадяни України із різних країн світу поверталися додому переважно спецрейсами літаків.

Читайте також:
Кулеба: В’їзд в Україну дозволятимуть лише після тесту на коронавірус

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна