На польському кордоні вишикувалися тисячі українців: чекають повернення додому. ВІДЕО

 

Після звістки про закриття Україною кордонів тисячі українців зібралися у пункті пропуску Корчова-Краковець, намагаючись залишити територію Польщі.

Про це в п’ятницю, 27 березня, повідомили низка польських ЗМІ, передає “Європейська правда”.

Про черги у Корчовій з сотень українців, які чекають на автобус, що перевезе їх через кордон, Radio Rzeszow повідомило ще напередодні.

Зазначається, що наразі це єдиний діючий прикордонний перехід на кордоні з Україною у Підкарпатському воєводстві, однак він не передбачає пішого перетину кордону.

Про понад кілометрові черги з українців у Корчовій повідомила і Gazeta Wyborcza. Деякі люди у черзі чекають ще з 1 ночі п’ятниці і сподіваються на транспорт, який провезе їх через кордон.

“Вони зібралися на трасі А4, кілометр відділяє їх від польсько-українського автомобільного прикордонного переходу. Багато хто вже не вірить у можливість повернення. Люди просять води і кажуть, що до них ставляться як до худоби, істот нижчого сорту”, – розповів очевидець.

На світлинах з кордону видно, що чимало українців у натовпі носять захисні маски, однак жодним чином не дотримується відстань, яку необхідно зберігати під час епідемій.

Портал RMF24 повідомив, що 26 березня кордон у Корчовій перетнули 1652 українці, які скористалися понад 40 маршрутними рейсами.

Напередодні президент Володимир Зеленський заявив, що 28 березня державний кордон буде закрито, а про громадян України, які залишаться поза її межами, будуть піклуватися дипломати.

У МЗС України пізніше уточнили, що після 27 березня можливість потрапити в Україну на приватному авто збережеться у пунктах пропуску, які надають таку можливість.

Читайте також:
Аваков ще напередодні уточнив заяву Зеленського про закриття кордонів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна