МАУ припиняє польоти в Рим та Мілан

 

“Міжнародні авіалінії України” з 15 березня тимчасово зупиняє польоти до італійських міст Рим і Мілан через спалах коронавірусу в Італії.

Про це в п’ятницю, 13 березня, повідомили в пресслужбі авіакомпанії.

Рейси між Києвом і Римом скасовують з 15 березня і до 8 квітня, між Києвом і Міланом — з 15 березня до 14 квітня.

Раніше у МАУ зупинили рейси до Венеції з 12 березня до 12 квітня.

“Пасажири скасованих рейсів можуть звернутися для переоформлення або повернення коштів за квиток (або його невикористану частину) за місцем придбання квитка. У зв’язку з великою кількістю звернень до авіакомпанії по всіх каналах комунікації, час очікування відповіді наразі істотно вищий, аніж зазвичай”, — йдеться у повідомленні.

Читайте також:
В УЄФА вирішили перенести Євро-2020 на наступний рік, – L’Equipe

Як інформувала “Новинарня“, в Китаї з грудня 2019 року реєструються випадки захворювання на пневмонію, спричинену новим коронавірусом (2019-nCoV), який доти не спостерігався у людей. Вважається, що вірус походить від заражених тварин на ринку морепродуктів та м’яса в місті Ухань.

Згодом стало відомо, що вірус не настільки небезпечний, як вважалося спочатку, і виліковуються у багато разів більше людей, ніж помирають. Однак вакцини від COVID-19 наразі не винайшли.
Уже вилікувалися двоє українців із персоналу круїзного лайнера Diamond Princess, у яких раніше діагностували зараження вірусом COVID-19. Натомість захворіли ще двоє українських членів команди лайнера.

Приблизно у 80% заражених захворювання проходить у легкій формі, у 15% – у важкій. Серед молодих людей кількість летальних випадків не перевищує 1-2%, тоді як для людей старшого й похилого віку рівень смертності сягає 40%. Ускладнюють ситуацію також хронічні захворювання.

За даними інфографіки Інститут Гопкінса, станом на ранок 13 березня у світі зафіксовано понад 135,2 тисячі випадків зараження коронавірусом. Щонайменше 4977 осіб померли від ускладнень, викликаних COVID-19. Вилікувалися – майже 70 тисяч людей.

Найбільше інфікованих у Китаї – 80942 (померли – 3180, в цій країні хвороба вже йде на спад). На другому місці поширенням вірусу Італія – понад 15,1 тис. інфікованих (щонайменше 1016 померли). В Ірані – понад 10 тис. інфікованих (429 померли), у Південній Кореї – 7869 (66 померлих).
В Іспанії вже 3864 уражених (90 смертей), у Німеччині – 3059 (6 померлих), у Франції – 2879 (61).
Перші смерті внаслідок COVID зафіксовано у сусідів України – в Польщі та Болгарії.

Низка країн ЄС (Італія, Франція, Іспанія, Німеччина, Польща) запровадили жорсткі обмежувальні заходи для протидії поширенню коронавірусної інфекції – зі скасуванням масових заходів та зібрань, навчання у школах і ВНЗ, переведенням багатьох підприємств і установ на віддалений режим роботи, обмеженням сполучення між регіонами й деякими країнами тощо.

В Італії 10 березня почав діяти урядовий декрет під назвою “Я залишаюся вдома”, який поширює дію карантинних заходів, запроваджених раніше лише в Ломбардії, на всю територію Італії.

Іноземці, що подорожують в Ізраїль, можуть отримати дозвіл на в’їзд в країну виключно у разі можливості забезпечити своє перебування в домашньому карантині протягом двох тижнів.

3 березня в Україні зафіксували перший випадок зараження коронавірусом COVID-19. Інфікованим виявився житель Чернівецької області, який прилетів з Італії разом із дружиною.
12 березня COVID-19 було підтверджено ще у двох українців – також у Чернівцях і в Радомишлі Житомирської області.

13 березня в Україні зафіксували першу смерть від коронавірусу: 71-річна жінка з Радомишля Житомирської області померла в лікарні. Вона повернулася 1 березня з Польщі до Львова, а потім – до Радомишля. Перші симптоми захворювання в неї з’явилися 3 березня.

Згідно з рішенням РНБО від 13 березня 2020 року Україна закриває на два тижні кордон для іноземних громадян.

5 березня в Нових Санжарах на Полтавщині закінчилася двотижнева обсервація у евакуйованих, що 20 лютого прибули із Китаю через коронавірус.

Читайте також:
Поширення коронавірусу сталося внаслідок витоку з лабораторії в Ухані, – Данілов

Як протидіяти коронавірусу в Україні: поради від Уляни Супрун

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна