На лайнері Diamond Princess вже четверо заражених коронавірусом українців, – МЗС

 

Уже чотирьох громадян України – членів екіпажу круїзного лайнера Diamond Princess – госпіталізували із коронавірусною інфекцією до лікарень Токіо.

Як передає “Новинарня” у четвер, 27 лютого, із посиланням на “Украінформ”, про це повідомили в українському МЗС.

“Станом на 26 лютого 2020 року загалом четверо громадян України, в яких діагностовано наявність вірусу Covid-19, було госпіталізовано до медичних закладів м. Токіо. Наразі стан наших співвітчизників задовільний. Консулом підтримується зв’язок з госпіталізованими українцями”, – йдеться в повідомленні.

Інші громадяни України продовжують перебувати на борту лайнера Diamond Princess.

За інформацією посольства України в Японії, щоби члени екіпажу лайнера могли покинути судно, місцеві медики провели необхідні тести, результати яких наразі ще не відомі.

“Наші співвітчизники, які отримають позитивні результати тестів, будуть госпіталізовані в місцевих медзакладах, негативні – продовжать карантин”, – зазначили в МЗС.

Також у міністерстві повідомили, що посольство України в Японії провело опитування усіх українців щодо їхнього бажання бути репатрійованими в Україну.

За даними дипустанови, 24 із 25 опитаних українців (з одним встановити зв’язок не вдалось) не висловили наміру повертатися в Україну протягом найближчих днів, а відтак – планують пройти карантин в Японії.

У світі станом на вечір 27 лютого підтверджено більш як 82164 випадків зараження коронавірусом. Понад 2801 хворий помер, 32 897 одужали.

В останні дні коронавірус поширився далеко за межі Китаю. За минулу добу Covid-19 виявили ще в 11 країнах світу, зокрема список поповнили 8 європейських країн.

Перші випадки зараження підтвердили в Бразилії, Пакистані, Швеції, Норвегії, Греції, Румунії, Алжирі, Північній Македонії, Грузії, Данії та Естонії. Таким чином, коронавірус поширився на всі континенти, крім Антарктиди.

Більшість нових випадків в Європі пов’язані саме з Італією. Так, виявлення хворих на коронавірус в Австрії, Хорватії, Швейцарії та Греції пов’язано із тими особами, які подорожували Італією та повернувся додому, або ж з італійцями, які приїхали до цієї країни. Те саме стосується перших хворих в Африці (в Алжирі) та Латинській Америці (у Бразилії).

На порталі gisanddata.maps.arcgis.com, де у режимі реального часу оновлюються статистичні дані про вірус, вже є інформація про 50 інфікованих країн світу. Найбільше заражених – у Китаї, Південній Кореї, Італії, Японії та Ірані.

В Україні, за інформацією МОЗ, не зафіксовано жодного лабораторно підтвердженого випадку коронавірусу Covid-19.

Як інформувала “Новинарня“, в Китаї з грудня 2019 року реєструються випадки захворювання на пневмонію, спричинену новим коронавірусом (2019-nCoV), який доти не спостерігався у людей. Вважається, що вірус походить від заражених тварин на ринку морепродуктів та м’яса в місті Ухань.

Згодом стало відомо, що вірус не настільки небезпечний, як вважалося спочатку, і виліковуються у багато разів більше людей, ніж помирають.
Так, уже виліковуються двоє українців із персоналу круїзного лайнера Diamond Princess, у яких раніше діагностували зараження вірусом COVID-19.

Уранці 20 лютого літак із громадянами України та інших країн, евакуйованими з китайського Уханя, приземлився у аеропорту “Бориспіль” на дозаправку. З Києва він вирушив у Харків.
Усі ці люди не є хворими на коронавірус і не мають жодних симптомів вірусного захворювання. Їх було вирішено доправити на територію медичного центру Національної гвардії України “Нові Санжари” в Полтавській області. Там вони протягом 14 днів перебуватимуть в обсервації із забезпеченням суворого режиму санітарного-епідеміологічного контролю та безпеки.
Місцеві мешканці організували протести проти розміщення евакуйованих з Уханя в Нових Санжарах. Зокрема, протестувальники перекрили міст через річку Ворскла, а коли автобуси з евакуйованими співвітчизниками все ж проїхали, закидали їх камінням.
Поліція відзвітувала про затримання 24 осіб.

Читайте також:
Опір коронавірусу для “чайників”: що треба знати, щоб не панікувати

У зоні ООС посилили заходи на КПВВ через коронавірус

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна