Ізраїль через коронавірус обмежує в’їзд в країну для всіх іноземців

 

Уряд Ізраїлю з 12 березня запроваджує обмеження на в’їзд до країни для іноземних громадян у зв’язку із поширенням коронавірусу Covid-19.

Про це у вівторок, 10 березня, повідомляє пресслужба Посольства України в Ізраїлі.

“У зв’язку із збільшенням кількості випадків захворюваності на коронавірус Covid-19 на території Ізраїлю урядом країни з 20 години 12 березня запроваджуються обмежувальні заходи щодо іноземних громадян, які планують відвідати Ізраїль”, – йдеться у повідомленні.

Зокрема, іноземці, що подорожують в Ізраїль, можуть отримати дозвіл на в’їзд в країну виключно у разі можливості забезпечити своє перебування у домашньому карантині протягом двох тижнів.

Під час перетину кордону іноземні громадяни мають повідомити співробітникам імміграційної служби постійну адресу свого перебування у карантині. В разі відсутності можливості перебування у карантині протягом 14-денного періоду іноземцям буде відмовлено у наданні дозволу на в’їзд в Ізраїль.

У Посольстві звернули увагу громадян України, що наразі режим дотримання домашнього карантину перевіряється співробітниками Міністерства охорони здоров’я та правоохоронних органів Ізраїлю.

У разі встановлення факту порушення умов перебування у карантині особи, винні у таких діях, можуть бути притягнути до кримінальної відповідальності з максимальним строком покарання сім років позбавлення волі.

“У зв’язку із викладеним вище Посольство України в Державі Ізраїль рекомендує громадянам України, які планують у найближчий час відвідати Ізраїль та не зможуть забезпечити перебування у карантині протягом 14 днів, утриматися від подорожі або здійснити її після скасування обмежувальних заходів”, – зазначили у диппредставництві.

Читайте також:
У Китаї назвали терміни, коли коронавірус перестане поширюватися світом

Як інформувала “Новинарня“, в Китаї з грудня 2019 року реєструються випадки захворювання на пневмонію, спричинену новим коронавірусом (2019-nCoV), який доти не спостерігався у людей. Вважається, що вірус походить від заражених тварин на ринку морепродуктів та м’яса в місті Ухань.

Згодом стало відомо, що вірус не настільки небезпечний, як вважалося спочатку, і виліковуються у багато разів більше людей, ніж помирають. Однак вакцини від COVID-19 наразі не винайшли.
Уже вилікувалися двоє українців із персоналу круїзного лайнера Diamond Princess, у яких раніше діагностували зараження вірусом COVID-19. Натомість захворіли ще двоє українських членів команди лайнера.

3 березня в Україні зафіксували перший випадок зараження коронавірусом COVID-19. Інфікованим виявився житель Чернівецької області, який прилетів з Італії разом із дружиною.

10 березня Італія заявила, що йде на карантин, а Кіпр став останньою країною ЄС, яка виявила на своїй території новий коронавірус.

Читайте також:
Опір коронавірусу для “чайників”: що треба знати, щоб не панікувати

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна