Коронавірус виявили у всіх країнах ЄС, Італія йде на карантин

 

Кіпр в понеділок, 9 березня, повідомив про перші два підтверджених випадки захворювання коронавірусом, в тому числі у медичного працівника, який контактував з пацієнтами до того, як повідомив про свої симптоми. Таким чином Кіпр став останньою з країн ЄС, яка виявила на своїй території новий коронавірус.

Про це у вівторок, 10 березня, повідомляє “Європейська правда” з посиланням на Reuters.

Обидва пацієнти приїхали з-за кордону. Перший випадок – це 25-річний чоловік, який повернувся з північної Італії, а другий, медичний працівник, – 64-річний чоловік, який повернувся з Британії 3 березня.

Міністр охорони здоров’я Кіпру Константінос Іоанну заявив, що другий пацієнт, у якого симптоми проявилися 3 березня, повідомив владі тільки в неділю.

“Це ускладнює роботу міністерства з відстеження контактів, які у нього були за останні п’ять днів”, – сказав він.

Медичний працівник працює в державному медичному закладі в столиці Нікосії.

Численні кіпрські новинні джерела повідомили, що 64-річний лікар працював у відділенні кардіохірургії головного госпіталю Нікосії, найбільшого державного закладу охорони здоров’я на острові.

Влада заявила, що вони тісно співпрацюють з медичним працівником, щоб простежити за пацієнтами, членами сім’ї та іншими медичними працівниками, з якими він, можливо, контактував.

Італія заявила про поширення жорстких карантинних заходів боротьби з коронавірусом, серед яких обмеження на поїздки та інші суворі кроки, на територію всієї країни з населенням 60 млн осіб, пише “Європейська правда” з посиланням на італійське агентство Ansa.

Про нові обмеження для всієї країни у понеділок ввечері оголосив у телезверненні прем’єр-міністр Італії Джузеппе Конте.

“Цифри говорять про те, що у нас спостерігається важливе зростання кількості людей, які перебувають в реанімації, і, на жаль, померлих. У цей час ми повинні змінити наші звички: всі ми повинні відмовитися від чогось на благо Італії. Ми повинні зробити це негайно, і нам це вдасться лише в тому випадку, якщо всі ми будемо працювати разом і адаптуватися до цих суворіших стандартів!”, – заявив прем’єр-міністр Італії.

Кількість померлих від коронавірусу в Італії зросла на 97 осіб і сягнула 463 у понеділок. Кількість заражених досягла 9172. Випадки вірусу підтверджені у всіх 20 італійських регіонах.

Конте сказав, що обмеження по всій Італії будуть аналогічні до тих, які з неділі діють у Ломбардії та 14 провінціях у регіонах Венето, Емілія Романья, П’ємонт і Марке, найбільше уражених коронавірусною інфекцією.

У зв’язку з запровадженням карантинних заходів по всій території Італії поїздки дозволені лише тим, хто має невідкладні сімейні причини або подорожує по роботі. Людей зупинятиме поліція та вимагатиме надати підтвердження необхідності поїздки. Порушників чекає штраф або три місяці ув’язнення.

Прем’єр-міністр додав, що всі спортивні змагання, включаючи футбольні матчі, припиняються. Навчальні заклади – школи та університети – не працюватимуть по всій країні до 3 квітня.

До початку квітня призупинено проведення весіль та похоронів (мається на увазі присутність багатьох людей на похоронах), а також релігійні та культурні заходи.

Кінотеатри, нічні клуби, спортзали, басейни, музеї та гірськолижні курорти закриті. Ресторани та кафе можуть відкриватися між 06:00 та 18:00, але клієнти повинні сидіти не менше метра один від одного.

Дані сервісу з відстеження поширення коронавірусу від Центру системних досліджень Університету Джона Гопкінса станом на 09:50 вівторка, 10 березня, свідчать, що кількість інфікованих вірусом Covid-19 у світі зросла до 114 457 осіб.

Із початку спалаху епідемії Covid-2019 у світі вже одужали 64 014 осіб.

Померли від недуги 4 026 пацієнтів.

Читайте також:
У Китаї назвали терміни, коли коронавірус перестане поширюватися світом

Як інформувала “Новинарня“, в Китаї з грудня 2019 року реєструються випадки захворювання на пневмонію, спричинену новим коронавірусом (2019-nCoV), який доти не спостерігався у людей. Вважається, що вірус походить від заражених тварин на ринку морепродуктів та м’яса в місті Ухань.

Згодом стало відомо, що вірус не настільки небезпечний, як вважалося спочатку, і виліковуються у багато разів більше людей, ніж помирають. Однак вакцини від COVID-19 наразі не винайшли.
Уже вилікувалися двоє українців із персоналу круїзного лайнера Diamond Princess, у яких раніше діагностували зараження вірусом COVID-19. Натомість захворіли ще двоє українських членів команди лайнера.

3 березня в Україні зафіксували перший випадок зараження коронавірусом COVID-19. Інфікованим виявився житель Чернівецької області, який прилетів з Італії разом із дружиною.

Читайте також:
Опір коронавірусу для “чайників”: що треба знати, щоб не панікувати

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна