Влада вже робила запити проєктантам щодо поновлення подачі води до Криму, – журналіст

 

Українська влада зверталася до інжинірингових компаній, аби ті опрацювали питання відновлення водопостачання в анексований Крим, але ті відмовилися.

Таку інформацію озвучив у п’ятницю, 6 березня, журналіст Юрій Бутусов.

“Я знаю, що представники влади зверталися до низки українських інжинірингових компаній, вивчаючи можливості щодо відновлення водопостачання Криму. Були дані реальні конкретні запити на проєктування. І я знаю людей, які відмовилися це замовлення виконувати”, – написав Бутусов у фейсбуці.

На думку журналіста, заяви прем’єр-міністра Дениса Шмигаля про відновлення водопостачання в Крим – це “не випадковість, а зондування громадської думки”.

“Коли 12 лютого прозвучала заява про подачу води до Криму від Давида Арахамії, і була отримана гнівна реакція громадської думки, це як видно, нічому не навчило Кабмін. Цікаво, чи будуть зроблені висновки зараз. Тому що якщо Шмигаль продовжить реалізацію проекту з водою для окупованої території, то він має всі шанси побити рекорд свого попередника за швидкістю втрати посади”, – резюмував журналіст.

Як інформувала “Новинарня“, у програмі “Право на владу” 5 березня новий прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що в окупований Крим треба подавати воду, бо там живуть українці.
За його словами, неподача води на півострів “призведе до гуманітарної катастрофи”.

Раніше, 11 лютого, голова парламентської фракції “Слуга народу” Давид Арахамія сказав, що вважає допустимим компромісом подачу води до окупованого Криму в обмін на виведення російських військ із Донбасу.

Після резонансу, який спричинила ця заява, Арахамія пояснив, нібито його слова “вирвали з контексту”, і попросив вибачення перед тими, кого вони образили.

12 лютого глава офісу президента України Андрій Єрмак заявив, що подача води до Криму з материкової України ніколи не була темою переговорів з Російською Федерацією, а пропозиція Арахамії відновити подачу води для переваги в переговорах щодо Донбасу – це його особиста думка.

До того постійний представник президента України в Автономній Республіці Крим Антон Кориневич заявляв, що до деокупації Криму подача туди української води неможлива. Таку ж позицію має Меджліс кримськотатарського народу.

Читайте також:
Москва відреагувала на заяву Арахамії: на постачання води в Крим згодні, але півострів не віддадуть

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна