Арахамія заявив, що його слова про воду для Криму “вирвали з контексту”

 

Голова фракції “Слуга народу” Давид Арахамія попросив вибачення перед тими, кого образили його слова про воду в анексований Крим в обмін на поступки з боку президента РФ щодо Донбасу і наголосив, що це висловлювання було вирвано з контексту.

Як передає “Новинарня“, про це Арахамія написав у середу, 12 лютого, у фейсбуці.

“Мої вчорашні слова про воду наробили багато шуму і сьогодні ми змушені виправдовуватися за те, чого не було. Розумію, що ми живемо в епоху пост-правди, тому хочу розповісти про все по порядку. У нашій фракції ніколи не піднімалося питання про відновлення водопостачання до Криму. Наша позиція була і залишається незмінною – Автономна Республіка Крим є незаконно анексованою частиною України, відновлення суверенітету над якою ми будемо добиватися всіма законними способами”, – наголосив депутат.

Він також вибачився перед громадянами, яких могли образити його слова.

“Окремо хочу попросити вибачення у громадян України, переселенцям, кримчанам, яких могли образити мої слова, навіть попри те, що вони були вирвані з загального контексту і насправді були трактовкою припущень, озвучених не мною. Я ріс в Миколаєві, кримчани – наші сусіди. Я дуже люблю Крим, і ми ніколи не допустимо будь-яких форм легалізації незаконної анексії наших територій. Крим був, є і буде частиною України”, – написав Арахамія.

Він зазначив, що ідея про відновлення постачання води на півострів в обмін на виведення російських військ з Донбасу – не його.

“Якщо ви уважно подивитеся ефір, то побачите, що таку постановку питання озвучив ведучий і запитав, яка моя особиста думка з цього приводу. Можете в цьому самі переконатися – подивіться це відео з 05 хв. 07 сек. Питання було сформульовано так, ніби альтернативних варіантів не існує, і я відповів, що вважатиму це достатнім компромісом. І тричі повторив, що це моя особиста позиція”, – пояснює Арахамія.

На думку політика, питання компромісів є дуже складним для нашого суспільства.

Читайте також:
Фраза щодо Зеленського була вирвана з контексту, – Гончарук про “прослушку”

“Хтось вважає, що нехай краще ллється вода, ніж проливається кров солдат. Хтось з цим категорично не погоджується. Але всі ми точно погоджуємося з тим, що хочемо кращого майбутнього для своєї країни, але не за рахунок поступок у питанні суверенітету і територіальної цілісності”, – зауважив він.

Арахамія додав, що “за таким нібито простим питанням, як вода, стоїть серйозний юридичний і дипломатичний зміст. І на нього не можна відповісти за 30 секунд на ток-шоу. І нехай це буде для мене наукою на майбутнє”.

11 лютого голова фракції “Слуга народу” Давид Арахамія в ефірі телеканалу “Прямий” заявив, що допускає можливість пустити воду в анексований Крим в обмін на поступки з боку президента РФ Володимира Путіна щодо Донбасу.

Як писала “Новинарня“, 12 лютого глава офісу президента України Андрій Єрмак заявив, що подача води до Криму з материкової України ніколи не була темою переговорів з Російською Федерацією, а пропозиція Арахамії відновити подачу води для переваги в переговорах щодо Донбасу – це його особиста думка.

Читайте також:
Москва відреагувала на заяву Арахамії: на постачання води в Крим згодні, але півострів не віддадуть

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна