Москва відреагувала на заяву Арахамії: на постачання води в Крим згодні, але півострів не віддадуть

 

Російська Федерація готова розглянути можливість комерційних поставок води з материкової України на окупований Крим.

Про це в середу, 12 лютого, заявив прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков. Його цитує російське видання “РИА-Новости”.

Зокрема, Пєсков прокоментував заяву голови фракції “Слуга народу” Давида Арахамії про готовність відновити постачання води до Криму в обмін на поступки по Донбасу.

Крим не може бути об’єктом будь-яких розмінів … Якщо є якісь пропозиції щодо додаткового водопостачання – на комерційній чи іншій основі – вони можуть бути розглянуті”, – додав він.

Раніше Арахамія заявив, що згоден пустити воду в анексований Крим в обмін на поступки з боку президента РФ Володимира Путіна з Донбасу.

“Я буду вважати це достатнім компромісом. Я б на таке пішов. Тому що в Криму так чи інакше водою будуть користуватися громадяни України… Якщо це буде отакий обмін на те, що вони відходять з усіма своїми збройними формуваннями до Ростова, а ми встановлюємо повний контроль над нашим кордоном і за це треба подати воду в Крим, я б на таке точно пішов”, – сказав Арахамія в ефірі телеканалу “Прямий” у вівторок, 11 лютого.

Як інформувала “Новинарня“, на брифінгу в середу, 12 лютого, глава офісу президента України Андрій Єрмак заявив, що подача води до Криму з материкової України ніколи не була темою переговорів з Російською Федерацією, а пропозиція Арахамії відновити подачу води для переваги в переговорах щодо Донбасу – це його особиста думка.

Читайте також:
Правозахисники відправили “несвяткові подарунки” в Кремль. ФОТОРЕПОРТАЖ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна