Претензії Росії щодо поставки води до окупованого Криму – безпідставні, – постпред Зеленського

 

Постійний представник президента України в Автономній Республіці Крим Антон Кориневич заявив, що претензії Росії щодо поставки води через Північно-Кримський канал не мають правового підґрунтя.

Як передає “Новинарня“, постпред зазначив, що Крим є територією України, тому Росія не може виносити на міждержавний рівень питання щодо півострова, їх може порушувати тільки держава-суверен, тобто Україна.

“Річка Дніпро не тече територією Криму. Україна перекрила не русло річки Дніпро, а перекрила технологічну споруду (канал), що розташована на території України. На це Україна має повне право. За всіма підрахунками, прісної води в Криму для потреб населення вистачає. Загалом саме держава-окупант повинна відповідати за забезпечення окупованої території всіма потрібними ресурсами”, наголошує Кориневич.

“Тож усі претензії держави-окупанта на дніпровську воду не мають жодного правового чи міжнародно-правового підґрунтя”,  зазначив Антон Кориневич.

Нагадаємо, Росія прагне домогтися від нового керівництва України відновлення постачання прісної води до Крим, ініціювавши переговорний процес із Києвом.

Читайте також:
Постпред Британії в Радбезі ООН заявила про утиски прав українців у Криму, які відмовилися від паспорта РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна