Постпред Британії в Радбезі ООН заявила про утиски прав українців у Криму, які відмовилися від паспорта РФ

 

Ситуація з дотриманням міжнародного гуманітарного права в Криму “жахлива”.

Про це постійний представник Великої Британії в Раді безпеки ООН Карен Пірс наголосила у своїй заяві щодо забезпечення дотримання міжнародного гуманітарного права на брифінгу в Радбезі.

Про це у вівторок, 13 серпня, повідомили на сайті МЗС Британії.

“Я би хотіла використати ці дебати та пролити світло на кілька конкретних ситуацій, де справа з дотриманням міжнародного гуманітарного права є жахливою. У Криму громадянам України відмовляють у доступі до базових послуг через те, що вони не змінили своє громадянство (на російське, — “Н”), що суперечить міжнародному гуманітарному праву”, — зазначила Пірс.

Окрім Криму, вона не оминула порушення міжнародного гуманітарного права в Південному Судані, Малі, африканському регіоні Сахель та Сирії.

Насильницьке протиправне тимчасове відторгнення Кримської автономії та Севастополя від України та приєднання їх до РФ на правах так званих суб’єктів федерації було проголошено Москвою 18 березня 2014 року.

Анексія Криму не визнається українською державою і більшістю країн, не визнається Генеральною асамблеєю ООН, ПАРЄ, ПА ОБСЄ, а також суперечить рішенню Венеційської комісії.

Як повіломляла “Новинарня“, Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест у зв’язку з відвіданням президентом Росії Володимиром Путіним окупованого Криму.

Читайте також:
Російському пропагандисту не дозволили балотуватися на виборах в окупованому Криму

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна