Російському пропагандисту не дозволили балотуватися на виборах в окупованому Криму

 

Відомий російський пропагандист, ведучий ютуб-каналу “News Front” Сергій Веселовський спробував взяти участь у виборах в анексованому Криму, але отримав відмову в реєстрації, оскільки, як з’ясувалося, він є судимим за корупційні злочини. Свою судимість Веселовський спробував приховати, однак не зміг цього зробити.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в понеділок, 12 серпня, інформує видання “Восточный вариант” з посиланням на росЗМІ.

Зазначається, що кримчанин Веселовський в 2014-му році підтримав захоплення Криму військами Російської Федерації і влаштувався працювати в інформаційне агентство “News Front”, яке вважається підконтрольним Владиславу Суркову.

Зазначається, що робота цього інформаційного агентства будується навколо однойменного каналу на ютубі, який підтримує бойовиків “ЛДНР” і регулярно випускає пропагандистські ролики антиукраїнського змісту.

Пропрацювавши в такому режимі кілька років, Веселовський вирішив піти в політику і спробував балотуватися в “державну раду Криму” від російської ультраправої партії “Родіна”. Але окупаційна адміністрація півострова не оцінила заслуг, і пропагандист не був допущений до виборів через судимість, яку отримав ще наприкінці 90-х.

Сам Веселовський стверджує, що отримав умовний термін нібито за проросійську діяльність, однак в реальності, як випливає з тексту публікації на низці росЗМІ, “активіст російської весни” виявився судимий за корупцію. Звинувачення Веселовскому пред’являли за двома статтями – «Розкрадання коштів» і «Використання службового становища в особистих цілях».

“Мені було запропоновано наступне: “Ми тобі даємо п’ять років з відстрочкою виконання на один рік. Ти ходиш культурно, мовчиш, не гавкаєш, в політику не лізеш взагалі, а потім три роки не маєш права ні балотуватися кудись, ні працювати на відповідальних посадах. Тобто, ми тебе на чотири роки вибиваємо з життя. По-іншому ти сядеш на термін від п’яти до восьми років суворого режиму”. Природно, я зрадів, що мене хоча б не посадять в тюрму!” – пояснив свої судимості сам Сергій Веселовський.

При реєстрації на вибори до “ради” Веселовський не став вказувати, що 20 років тому мав судимість, оскільки вважав, що минулі справи, які мали місце до захоплення Криму Росією, не мають значення. Однак, виборча комісія надіслала запит в судовий архів, і встановила, що пропагандист був раніше судимий за розкрадання грошей, після чого відмовила йому в реєстрації.

Як інформувала “Новинарня“, український мультфільм зняли з прокату в окупованому Криму.

Читайте також:
МЗС України протестує у зв’язку з візитом Путіна в Крим на байк-шоу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна