МЗС України протестує у зв’язку з візитом Путіна в Крим на байк-шоу

 
Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест у зв’язку з відвіданням президентом Росії Володимиром Путіним окупованого Криму.

“Ця поїздка, як і всі попередні неузгоджені з українською стороною відвідання російськими посадовцями тимчасово окупованого регіону України, є грубим порушенням російською стороною державного суверенітету і територіальної цілісності нашої держави”, – йдеться в заяві МЗС.

“Cпроби російської сторони та мас-медіа інтерпретувати такі “візити” як “звичайні” внутрішньодержавні поїздки російських посадовців є нікчемними. Крим і Севастополь є невід’ємною частиною суверенної території України”, – наголосили у відомстві.

“Жодні вояжі російських посадовців не спроможні змінити визначений Конституцією і законами України статус цих територій, а лише черговий раз демонструють нехтування РФ загальновизнаними принципами і нормами міжнародного права, у тому числі статутом ООН, резолюціями Генеральної асамблеї ООН, а також зобов’язаннями РФ за двосторонніми та багатосторонніми договорами, сторонами яких є Україна та РФ”, – додали в МЗС.

Напередодні, 10 серпня, президент РФ Володимир Путін 10 серпня відвідав окупований Крим, де взяв участь у байк-шоу “Тінь Вавілона”, організованому мотоклубом “Нічні вовки”.

Читайте також:
Звільнений Стешенко розповів, як ФСБ в Криму вибивала з нього зізнання

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна