Ердоган попередив Європу про мільйони сирійських біженців

 

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган попереджає Європу про мільйони сирійських біженців.

Про це у понеділок, 2 березня, передає “Новинарня” з посиланням на NTV.

“З того часу, як ми відкрили наші кордони, число тих, хто подався в Європу, склало сотні тисяч. Це число скоро буде виражено мільйонними цифрами”, – заявив Ердоган.

Нагадаємо, наприкінці лютого президент Туреччини оголосив про те, що його країна відкриває кордон із Євросоюзом для біженців.

Сьогодні в цій країні перебувають близько 3,5 мільйона біженців, з яких більшість – переважно вихідці з сусідніх Сирії та Іраку, а також інших країн Близького Сходу й Північної Африки.
У березні 2016 року між Туреччиною та ЄС було укладено угоду, згідно з якою Анкара отримує щорічно допомогу для забезпечення потреб біженців, розташованих на турецькій території, але не пропускає їх далі в Європу.

У жовтні 2019 року Туреччина почала військову операцію на півночі Сирії, що утворити буферну зону проти потрапляння до країни нових арабських біженців.

Читайте також:
Удари РФ у Сирії: МЗС та Міноборони України виступили із заявами, підтримавши Туреччину

Як інформувала “Новинарня“, внаслідок атаки сил режиму Башара Асада та ймовірно Росії в сирійській провінції Ідліб 27 лютого загинули щонайменше 33 військовослужбовців збройних сил Туреччини. Це найбільші одночасні втрати Туреччини за всі 9 років війни у Сирії.
Після цього президент Туреччини Реджеп Ердоган скликав засідання ради безпеки країни. Було завдано удари у відповідь по військах Асада.
США висловили підтримку Туреччині, чиї військові на північному заході Сирії зазнають атак армії режиму Асада за підтримки російської авіації.
Анкара апелює про підтримку до НАТО і ЄС.

Читайте також:
Удари РФ по турецьких військах у Сирії: Анкара видала різку заяву, скликає НАТО і пропускає біженців

Туреччина прозвітувала про знищення в Сирії понад 50 асадитів і важкої зброї. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна