Удари РФ у Сирії: МЗС та Міноборони України виступили із заявами, підтримавши Туреччину

 

Міністр оборони України Андрій Загороднюк провів телефонну розмову з міністром національної оборони Турецької Республіки паном Хулусі Акаром, заявивши, що дії Росії не мають кордонів та становлять загрозу для всього світу.
МЗС України також висловлює стурбованість ескалацією ситуації в сирійському Ідлібі та засуджує дії режиму Башара Асада й РФ.

Про це у п’ятницю, 28 лютого, інформують пресслужби оборонного та зовнішньополітичного відомств.

“Україна глибоко занепокоєна суттєвою ескалацією ситуації в Ідлібі та засуджує дії режиму Башара Асада і Російської Федерації, яка його підтримує і надає йому усіляке сприяння, внаслідок чого гинуть як військові, так і цивільні”, – йдеться у заяві зовнішньополітичного відомства України.

Україна висловила щирі співчуття турецькій стороні, яка втратила своїх військових, та солідаризувалася з позицією НАТО та світової спільноти, яка “закликає до негайного припинення насильства і виконання попередньо досягнутих домовленостей у рамках врегулювання сирійського питання”.

“Стражданням людей має бути покладено край та відвернено чергову гуманітарну катастрофу в Сирії”, – йдеться в заяві МЗС.

Очільник українського військового відомства Андрій Загороднюк також висловив співчуття з приводу загибелі та поранення турецьких військових внаслідок обстрілу, скоєного режимом Башара Асада за підтримки збройних сил Росії в Сирійській Арабській Республіці.

“Ми поділяємо почуття скорботи з усіма, хто втратив рідних і близьких під час тих трагічних подій. Загибель людей — це завжди величезне горе для усієї країни. І в Україні, де шостий рік гинуть наші захисники, як ніде розуміють це. Вчорашня жахлива трагедія вкотре засвідчила, що дії Російської Федерації не мають кордонів та становлять загрозу для всього світу. Висловлюю щирі співчуття та слова підтримки у цю нелегку хвилину сім’ям загиблих, а пораненим турецьким військовослужбовцям бажаю якнайшвидшого одужання”, — написав на своїй сторінці у фейсбуці  Андрій Загороднюк.

Читайте також:
Росія скерувала до берегів Сирії два фрегати з крилатими ракетами

Як інформувала “Новинарня“, внаслідок атаки сил режиму Башара Асада та ймовірно Росії в сирійській провінції Ідліб 27 лютого загинули щонайменше 33 військовослужбовців збройних сил Туреччини. Це найбільші одночасні втрати Туреччини за всі 9 років війни у Сирії.
Після цього президент Туреччини Реджеп Ердоган скликав засідання ради безпеки країни. Було завдано удари у відповідь по військах Асада.
США висловили підтримку Туреччині, чиї військові на північному заході Сирії зазнають атак армії режиму Асада за підтримки російської авіації.

Читайте також:
Удари РФ по турецьких військах у Сирії: Анкара видала різку заяву, скликає НАТО і пропускає біженців

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна