Загострення в Ідлібі: США заявили про підтримку Туреччини

 

США висловили підтримку Туреччині, чиї військові, розташовані на північному заході Сирії, зазнають атак армії режиму Асада за підтримки російської авіації.

Про це у п’ятницю, 28 лютого, передає “Новинарня” з посиланням на “Укрінформ”.

“Звісно, ми заохочуємо Туреччину в захисті своїх людей від сил Асада, яких підтримує Росія Тут немає жодних питань”, – зазначила посол США при НАТО Кей Бейлі Гатчісон на пресконференції у Вашингтоні.

Вона нагадала, що Туреччина є союзницею США. Крім того, американська сторона стурбована атаками сирійського режиму на мирне населення в Ідлібі.

“Це призведе до кризи біженців, оскільки цим людям немає куди подітися, й вони намагатимуться перебратися до Туреччини”, – переконана дипломатка.

Водночас вона зауважила, що поки ще не ведуться переговори про застосування статті 5 статуту НАТО, яка зобов’язує Альянс виступити на підтримку будь-кого з його членів, який зазнав агресії.

“Про статтю 5 не йдеться, ні. Зараз склалася важка ситуація, і ми намагаємося допомогти людям в Ідлібі, сирійським біженцям, яким насправді немає куди подітися. А також з’ясувати, що ми можемо зробити, аби допомогти їм в умовах гуманітарної кризи”, – зазначила представниця США при НАТО.

Однак, відповідаючи на запитання про можливість посилення ролі США у підтримці Туреччини в Сирії, Гатчісон повідомила, що “всі варіанти перебувають на столі”.

Як інформувала “Новинарня“, унаслідок атаки сил режиму Башара Асада, яких підтримує Росія, в сирійській провінції Ідліб загинули щонайменше 33 військовослужбовців збройних сил Туреччини.

Війна в сирійській провінції Ідліб в останні тижні розгорілася з новою силою. За місяць Туреччина перекинула туди близько 5000 військових та броньовану техніку, включаючи танки.

Читайте також:

У Бундестазі пригрозили покарати РФ за воєнні злочини і нову хвилю біженців

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна