У Бундестазі пригрозили покарати РФ за воєнні злочини і нову хвилю біженців

 

Голова зовнішньополітичного комітету Бундестагу Норберт Реттген закликав накласти санкції на Москву, якщо вона не припинить авіанальоти в сирійській провінції Ідліб.

Про це у вівторок, 18 лютого, передає “Новинарня” з посиланням на видання Bild.

“Якщо злочини триватимуть, проти Росії слід запровадити санкції”, – заявив він.

Реттген назвав “ганьбою” позицію Заходу, який ігнорує дії Росії.

“Прицільне бомбардування мирних мешканців російською авіацією є огидним військовим злочином”, – заявив він, закликавши до “максимального політичного та економічного тиску” на Москву.

Від початку підтримуваного Росією наступу сирійських урядових військ в грудні 2019 року з охоплених боями районів на північному заході Сирії втекли майже 900 тисяч осіб, заявила ООН 17 лютого.

У середині грудня уряд Німеччини дійшов висновку, що військові дії на півночі Сирії “поки що не мали помітного впливу на зростання початкових заяв про надання притулку громадянами Сирії в Німеччині”.

Але це може змінитися. “Сценарій є дуже реальним: якщо ми не захистимо зовнішні кордони ЄС ліпше і якщо на півночі Сирії не буде миру, ми зіткнемося з кризою біженців, як у 2015 році”, – сказав Стефан Майєр, який обіймає посаду держсекретаря при міністрі внутрішніх справ.

Як писала “Новинарня“, сирійські арабські збройні сили Башара Асада офіційно взяли під контроль район Великого Алеппо після того, як останні бойовики, що залишилися, втекли на захід останньою відкритою дорогою.
Повстанці-джихадисти повністю здали Анаданську рівнину після того, як контролювали цю територію понад шість років.
Захоплення цього району відбулося незабаром після того, як Сирійська арабська армія оголосила про повний контроль над усіма районами, які раніше перебували під контролем джихадистів у місті Алеппо.

Із встановленням контролю над Великим Алеппо та столицею провінції, найімовірніше, буде припинено вогонь між бойовиками та сирійською армією, і мирні переговори триватимуть в Астані.

Читайте також:
“Сплекс русофобії”: у РФ відреагували на нові санкції США

Cанкції проти Росії не принесли нічого позитивного ні ЄC, ні РФ, – Макрон

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна